Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ξεκίνησε η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2017
Ξεκίνησε η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2017

Ξεκίνησε η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2017

Ξεκίνησε η χορήγηση των δελτίων ς ΑμεΑ για το έτος .

Η έκδοση των δελτίων γίνεται από την & Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων (Διοικητήριο Δημ. εωργιάδου & Αντωνοπούλου – Βόλος) καθώς και σε όλα τα του Νομού Μαγνησίας.

            Επισημαίνεται ότι για την χορήγηση των Δελτίων Μετακίνησης, ημερομηνία λήξης ορίζεται η 30η Νοεμβρίου .

Ως ημερομηνία λήξης ισχύος των δελτίων του έτους , ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2017.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

1. ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (χορηγείται – συμπληρώνεται στην Υπηρεσία).
2. α) ΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%). Όσον αφορά στις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό) ,

ή β) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ή ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ (θα αναζητηθεί Υπηρεσιακά),

ή γ) ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ή ΕΦΚΑ ή ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον. Δεν γίνονται δεκτές Αποφάσεις που έχουν εκδοθεί βάσει των διατάξεων του Ν.2643/98).

3. ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΥΤΗΣ.
4. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ (για εισοδήματα του 2016). (Οι ολικά τυφλοί (Ν. 958/1979, Α΄ 191) και οι συνοδοί τους εξαιρούνται).
5. ΠΑΛΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΕΑ
6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΚΑΡΤΑΣ 2 ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΙΔΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

(Ή ΤΡΕΙΣ (3) ΙΔΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΥΤΑΙ ΚΑΡΤΑ ΣΥΝΟΔΟΥ).

(Δικαιούχοι κάρτας συνοδού είναι:

·       Οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ. που είναι δικαιούχοι του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης και είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Δήμων.

·       Προκειμένου οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ. που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων να λάβουν κάρτα μετά συνοδού, απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν οπτική αναπηρία – αναπηρία όρασης με ποσοστό 80% και άνω ή έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30, ή νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ή άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (παιδικός αυτισμός, αυτισμός) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.)

Πληροφορίες: 24213-52624 / 24213-52619.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση