Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » “Βρόγχος στο λαιμό” των ξενοδόχων τα πνευματικά δικαιώματα
“Βρόγχος στο λαιμό” των ξενοδόχων τα πνευματικά δικαιώματα

“Βρόγχος στο λαιμό” των ξενοδόχων τα πνευματικά δικαιώματα

“Βρόγχος στο λαιμό τους”  είναι για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν μέσω αγωγών για πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, δεδομένου ότι τα τελευταία πέντε χρόνια που κατατίθενται αγωγές, καθώς οι ξενοδόχοι αδυνατούν να πληρώσουν και συνήθως τις αγωγές αυτές κερδίζουν οι εταιρείες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα καλλιτεχνών αλλά και εταιρειών παραγωγής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γ. Ζαφείρης επισήμανε ότι οι ξενοδόχοι “παλεύουν” με αυτό το θέμα από το 2005.

“Εμείς ζητήσαμε από την αρχή να υπάρχει ένας φορέας και όχι δεκάδες που να ασχολείται με το θέμα της συγκέντρωσης των χρημάτων. υπήρχε μόνο η Ι τ είναι δεκάδες. Προτείναμε να βρεθεί μία χρυσή ώστε οι ξενοδόχοι να πληρώνουν σε έναν οργανισμό και είχε προσφερθεί να τα συγκεντρώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Σήμερα υπάρχουν πολλοί και κοινοποιούν έναν τιμοκατ και μετά ξεκινά η διαπραγμάτευση”.

Ο κ. Ζαφείρης σημείωσε  ότι αν ο ξενοδόχος δεν υπογράψει με την εταιρεία, δεν μπορούν εκείνοι να εισπράξουν χρήματα προηγουμένων ετών και πρόσθεσε: “Τα περισσότερα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων, γιατί υπάρχουν και συνάδελφοι που δεν είναι μέλη μας, έχουν συνάψει ένα μνημόνιο με εταιρεία της Θεσσαλονίκης και πληρώνουμε κανονικά. Κατά καιρούς έχουμε προσφύγει στη αλλά τίποτα δεν καταφέραμε. Το αίτημά μας ήταν και είναι να κάνει το κράτος έναν οργανισμό που θα συγκεντρώνει ένα εύλογο ποσοστό υπό τη μορφή ποσοστού και στη συνέχεια να το διαθέτει στους ”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση