Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Βουλωμένος αγωγός αποχέτευσης στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου
Βουλωμένος αγωγός αποχέτευσης στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Βουλωμένος αγωγός αποχέτευσης στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Ξεχείλησαν  λύματα σήμερα στην Α’ ΒΙΠΕ, από βουλωμένο αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ, με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι γύρω δρόμοι αλλά και τα προαύλια ορισμένων βιομηχανικών χώρων.

Το περιστατικό κατήγγειλε στη διεύθυνση Βιομηχανίας ένας επαγγελματίας της περιοχής στις  2 μ.μ.,  και ήδη η βλάβη αποκαταστάθηκε με παρέμβαση της ΔΕΥΑΜΒ.

“Η υπηρεσία μας δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα γύρω στις 2  μ.μ., και αμέσως έσπευσε κλιμάκιο της διεύθυνση Βιομηχανίας για να κάνει αυτοψία. Υπήρχαν φόβοι ότι μπορεί τα λύματα να προέρχονται από κάποια βιομηχανία, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι είχε βουλώσει αγωγός αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ και τα νερά εκτονώθηκαν από φρεάτια στο δρόμο. Επί τόπου έσπευσε και συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ και αποκατέστησε τη βλάβη, όπως με ενημέρωσε ο κ. Πουρνάρας”, ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης  Δωροθέα Κολυνδρίνη  και σημείωσε  ότι  αποτελεί σπάνιο φαινόμενο να βουλώνει αγωγός αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ.

 

Oι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ

Η παράνομη και αυθαίρετη απόρριψη ουσιών και υλικών στα δίκτυα αποχέτευσης και όμβριων υδάτων, δεν προκαλεί μόνο την φραγή τους με τα όποια δυσάρεστα αποτελέσματα. Όπως αποδεικνύεται, προκαλεί και καταστάσεις έντασης μεταξύ εργαζομένων και εξοργισμένων – αγανακτισμένων πολιτών, από τις ενέργειες κάποιων ανεύθυνων και ασυνείδητων.
Οι εργαζόμενοι στα τμήματα ύδρευσης, αποχέτευσης, τηλεφωνικού κέντρου, και ελέγχου ποιότητας νερού, υπό το βάρος και την ευθύνη άσκησης του υπηρεσιακού τους καθήκοντος, καλούνται συχνά να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις για τις οποίες ούτε η ΔΕΥΑΜΒ αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι ευθύνονται.
Το γεγονός της εκτεταμένης φραγής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης στην Α΄ΒΙΠΕ, αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα της δυσλειτουργίας των δικτύων αποχέτευσης και όμβριων υδάτων, που προκαλείται από την κακή χρήση τους από πολίτες και επαγγελματίες σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.
Είναι καθήκον όλων μας η σωστή χρήση των δικτύων ώστε να αποφεύγονται πλημμυρικά και σε κάποιες περιπτώσεις καταστροφικά φαινόμενα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκίνησαν οι εργασίες εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης ζημιών και καταστροφών του οδικού δικτύου της ΔΕ Αφετών… - https://t.co/YASXirtW87 -

  • Θ. Ζαγοράκης: «Χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Αγιά Σοφιά» - https://t.co/K2gXchmdlh -

  • Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας - https://t.co/okGreRFEmI -

"Αλιεύοντας" την είδηση