Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ύστατη προσπάθεια της «Βόλου Κοινωνία» για υποψήφιο δήμαρχο
Ύστατη  προσπάθεια  της «Βόλου Κοινωνία» για υποψήφιο δήμαρχο

Ύστατη προσπάθεια της «Βόλου Κοινωνία» για υποψήφιο δήμαρχο

Ύστατη  προσπάθεια για να βρεθεί ένας κοινός υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Βόλου, στο πλαίσιο μίας ανοιχτής γενικής συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, κάνει η δημοτική κίνηση «Βόλου Κοινωνία».

Αυτό ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου από τα μέλη της  κίνησης Παντελή  Μαστρογιάννη  και Πάρη Μουτσινά που  απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να συμβάλλουν με τις απόψεις τους.

Στη   συνέντευξη  ξεκαθάρισαν ότι τα μέλη της «Βόλου Κοινωνία» δεν θα γίνουν η …ουρά κανενός σχήματος παρά μόνο αν επιτευχθεί σύγκλιση για κοινό υποψήφιο.

«Είναι η ώρα των πολιτών. Παραμένουν αμέτοχοι και είναι υπεύθυνα τα κόμματα και οι παρατάξεις γι' αυτό», επισήμανε ο Πάρις Μουτσινάς και πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο να αλλάξουν τα πράγματα στην αυτοδιοίκηση.

«Πρέπει να αναδείξουμε τον ανθρώπινο παράγοντα για την ανατροπή των παρακμιακών καταστάσεων που ζούμε στον Βόλο. Πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από τα Τρίκαλα, τη και την που βρήκαν τρόπο να αναπτυχθούν και να εκσυγχρονιστούν, είπε χαρακτηριστικά .

Επίσης υποστήριξε ότι «χρειάζεται σχέδιο, και συμμετοχή», ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών, στα περιβαλλοντικά θέματα και κατηγόρησε την παρούσα δημοτική αρχή για τις θέσεις της στα συγκεκριμένα ζητήματα.
Επιπλέον  κατήγγειλε τη δημοτική αρχή Βόλου για τις της με τους άλλους φορείς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας που δεν αξιοποιείται σήμερα, γιατί η δημοτική αρχή δεν έχει με αυτό καλές .

Από την πλευρά του ο   Π. Μαστρογιάννης τόνισε ότι «για να είναι ουσιαστική η σύγκλιση, πρέπει να είναι προγραμματική» και ξεκαθάρισε ότι τα μέλη της «Βόλου Κοινωνία» δεν θα πάνε πίσω από κανέναν, παρά μόνο αν επιτευχθεί σύγκλιση για κοινό υποψήφιο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η δημιουργία της κίνησης στηρίχθηκε στην ανάγκη ενός φόρουμ διαλόγου, στο οποίο κλήθηκαν να λάβουν μέρος αλλά δεν ανταποκρίθηκαν οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της πόλης. Έτσι, το 2018 δημιουργήθηκε η ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών «Βόλου », με σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία μια αυτοδιοικητικής συμμαχίας αλλά και στην προώθηση του διαλόγου για τα προβλήματα της πόλης.

Τα στελέχη της Κίνησης είχαν σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των τοπικών φορέων, εκτός από την πρόεδρο του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα και τον πρόεδρο της Τρ. Πλαστάρα, οι οποίοι απέφυγαν να τους συναντήσουν, όπως ανέφεραν.
«Το ΤΕΕ είναι δημόσιος και δεν έχει δικαίωμα να μην μας δεχθεί. Όταν εκπροσωπείς έναν φορέα, εκπροσωπείς την κοινωνία των μηχανικών. Η κ. Καπούλα πρέπει να ακούει. Αν δεν ακούσεις, δεν μπορείς να δημιουργήσεις».
Από τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του Δήμου Βόλου, είχαν μόνο με τα μέλη της δημοτικής ομάδας «Μαζί για τον Βόλο», που τελικά κι αυτοί επέλεξαν άλλο υποψήφιο από αυτούς με τους οποίους είχαν συζητήσει με τη «Βόλου Κοινωνία»  ενώ με την «Επιλογή Ευθύνης» δεν κατέστη δυνατό να συναντηθούν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση