Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Υπόμνημα του ΣΒΘΚΕ στους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης
Υπόμνημα του ΣΒΘΚΕ  στους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης

Υπόμνημα του ΣΒΘΚΕ στους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης

Για την χορήγηση παράτασης στις προθεσμίες τακτοποίησης των οικονομικών υποχρεώσεων για τις

Υπόμνημα  απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στους υπουργό Οικονομικών  Ευκλείδη Τσακαλώτο και υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, σχετικά με αίτημά του για την χορήγηση παράτασης στις προθεσμίες τακτοποίησης των οικονομικών υποχρεώσεων για τις της ς Θεσσαλίας και Στερεάς ς που επλήγησαν από το σφοδρό κύμα ς του τελευταίου διαστήματος.

Στο υπόμνημα αναφέρεται: “Όπως γνωρίζετε, οι της Θεσσαλίας και της Στερεάς ς, επλήγησαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα από σφοδρό και παρατεταμένο κύμα ς.

Εξαιτίας αυτού, ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων είτε υπολειτούργησε, είτε δεν μπόρεσε να λειτουργήσει καθόλου ή και υπέστη πολλές και σοβαρές που θα χρειαστεί χρόνο αλλά και οικονομικούς πόρους προκειμένου να αποκατασταθεί και να τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου για τις επιχειρήσεις των συγκεκριμένων περιοχών, θα θέλαμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χορηγήσετε παράταση τουλάχιστον μέχρι 30 Μαρτίου στις προθεσμίες για την τακτοποίηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων κυρίως ως προς τις αρμόδιες Φορολογικές Αρχές αλλά και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η παράταση θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά στην παρούσα χρονική στιγμή για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες πιθανών ρυθμίσεων που αυτές έχουν εξασφαλίσει αλλά και προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορούν να ανταποκριθούν και να παραμείνουν συνεπείς τόσο στις φορολογικές και ασφαλιστικές, όσο και γενικότερα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα και την κρισιμότητα που έχει το θέμα για τις επιχειρήσεις και ευελπιστούμε ότι θα θελήσετε να εξετάσετε το αίτημα”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση