Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Υπογράφηκε πρωτόκολλο παραλαβής του γ’ τμήματος του τέρμιναλ “ΙΑΣΩΝ”
Υπογράφηκε πρωτόκολλο παραλαβής του γ’ τμήματος του τέρμιναλ “ΙΑΣΩΝ”

Υπογράφηκε πρωτόκολλο παραλαβής του γ’ τμήματος του τέρμιναλ “ΙΑΣΩΝ”

Yπογράφηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής του τμήματος ΄, του ισογείου, του κτιρίου ΙΑΣΩΝ (επιβατικός σταθμός), που βρίσκεται στον κεντρικό προβλήτα λιμένος , μεταξύ των εκπροσώπων του Οργανισμού  Π. Σκάγιαννη (προέδρου του Δ.Σ.) και . Τοζίδη (δ/ντος συμβούλου) αφενός και αφετέρου των Άρη και Σωτήρη Μπαντά, εκπροσώπων των παραχωρησιούχων, δικαιωμάτων χρήσης του εν λόγω χώρου, εταιρειών με τους δ.τ. «SDENG» και «CENTAUR TECHNOLOGIES» αντίστοιχα .

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε μια μακρά διαδικασία αξιοποίησης των τμημάτων του εν λόγω κτιρίου, που μπορούσαν, βάσει των σχετικών προβλέψεων του του λιμένα, να διατεθούν για λοιπές (πλην της πρωτεύουσας) χρήσεις.

“Φρονούμε ότι η ανάδειξη, μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες, των εταιρειών που συναπαρτίζουν το σύνολο των υφιστάμενων αντίστοιχων παραχωρησιούχων, συμπλέει απόλυτα με τη διαρκή στόχευση της για αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, η διαχείριση των οποίων της έχει ανατεθεί, με τρόπο επωφελή για την ίδια και την τοπική κοινωνία και ενισχυτικό για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής” αναφέρεται.

Στους χώρους του κτιρίου αυτού στεγάζουν πλέον τις δραστηριότητές τους με αντικείμενο την , τις νέες «έξυπνες» τεχνολογίες, την /ευεξία, αλλά και τις χρηματοδοτήσεις επιχειρηματικών ιδεών και εκμεταλλεύσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η διαδικασία αξιοποίησης ενός εμβληματικού, για το πρόσωπο της πόλης και του λιμένα, κτιρίου και η επιτυχής έκβαση αυτής,   συνιστούν υποδειγματική και υπεύθυνη διαχειριστική συμπεριφορά εκ μέρους της ς του Οργανισμού  , στη διαχρονικότητά της. Επίσης αποτελεί παράδειγμα υποδειγματικής διοικητικής πρακτικής και αποδεικνύεται έτσι ότι οι Δημόσιες Επιχειρήσεις έχουν τη βούληση αλλά και την τεχνογνωσία αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, με διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση