Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Υπέρ της γνωμοδότησης του Σ.Α. το ΤΕΕ Μαγνησίας
Υπέρ της γνωμοδότησης του Σ.Α. το ΤΕΕ Μαγνησίας

Υπέρ της γνωμοδότησης του Σ.Α. το ΤΕΕ Μαγνησίας

Η του ΤΕΕ Μαγνησίας, στηρίζει ανεπιφύλακτα όλους τους αρχιτέκτονες μηχανικούς που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων. Η συμμετοχή τους στο εν λόγω συμβούλιο δεν κρίνεται από κανένα πολιτικό κριτήριο, όπως διακινεί διαστρεβλωμένα για μια ακόμη φορά ο δήμος , αλλά από τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους σε θέματα αρχιτεκτονικής. ι' αυτό άλλωστε από το νόμο τίθενται ισχυρά στην επιλογή των μελών του Σ.Α. Τα παραπάνω αποφάσισε ομόφωνα η του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη συνεδρίασή της την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει, σχετικά με τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων για την κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών στη . Ιωνία .

Επίσης η ΔΕ του ΤΕΕ Μαγνησίας αποφάσισε  τα εξής:

-Ευθύνη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, σύμφωνα με το νόμο, είναι να γνωμοδοτεί επί των αρχιτεκτονικών μελετών αλλά και για κάθε μελέτη διαμόρφωσης ή ανάπλασης κοινόχρηστων ή αδόμητων χώρων, –ανεξάρτητα από τον τρόπο χρηματοδότησής τους, σύμφωνα με τη δική του ανεξάρτητη επιστημονική κρίση και με στόχο την επιτυχή ένταξη και ενσωμάτωση των κατασκευών στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και το πολιτιστικό περιβάλλον αλλά και την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος ως προς την αισθητική και πολιτιστική τους διάσταση.

-ια ό,τι συνέβη με την υπόθεση της κατασκευής του διπλού κυκλικού κόμβου στη έα Ιωνία και την γνωμοδότηση του Σ.Α. δεν είναι κάτι διαφορετικό απ΄ ό,τι συμβαίνει για οποιαδήποτε υπόθεση που αφορά κατασκευές που επηρεάζουν άμεσα την ανάδειξη των μνημείων.

Υπενθυμίζεται ότι είναι κηρυγμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο (ΦΕΚ 506/Β/1-7-1996), το Κοιμητήριο Ταξιαρχών στη Νέα Ιωνία Βόλου όπως και το παρακείμενο Εβραϊκό νεκροταφείο.

Τέλος, αν ο Βόλου δεν συμφωνεί με τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής έχει τη δυνατότητα να προσφύγει όσων επιπλέον ο νόμος ορίζει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση