Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Υπέρ της γνωμοδότησης του Σ.Α. το ΤΕΕ Μαγνησίας
Υπέρ της γνωμοδότησης του Σ.Α. το ΤΕΕ Μαγνησίας

Υπέρ της γνωμοδότησης του Σ.Α. το ΤΕΕ Μαγνησίας

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, στηρίζει ανεπιφύλακτα όλους τους αρχιτέκτονες μηχανικούς που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων. Η συμμετοχή τους στο εν λόγω συμβούλιο δεν κρίνεται από κανένα πολιτικό κριτήριο, όπως διακινεί διαστρεβλωμένα για μια ακόμη φορά ο δήμος Βόλου, αλλά από τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους σε θέματα αρχιτεκτονικής. Γι’ αυτό άλλωστε από το νόμο τίθενται ισχυρά κριτήρια στην επιλογή των μελών του Σ.Α. Τα παραπάνω αποφάσισε ομόφωνα η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη συνεδρίασή της την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει, σχετικά με τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων για την κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών στη Ν. Ιωνία Βόλου.

Επίσης η ΔΕ του ΤΕΕ Μαγνησίας αποφάσισε  τα εξής:

-Ευθύνη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, σύμφωνα με το νόμο, είναι να γνωμοδοτεί επί των αρχιτεκτονικών μελετών αλλά και για κάθε μελέτη διαμόρφωσης ή ανάπλασης κοινόχρηστων ή αδόμητων χώρων, –ανεξάρτητα από τον τρόπο χρηματοδότησής τους, σύμφωνα με τη δική του ανεξάρτητη επιστημονική κρίση και με στόχο την επιτυχή ένταξη και ενσωμάτωση των κατασκευών στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και το πολιτιστικό περιβάλλον αλλά και την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος ως προς την αισθητική και πολιτιστική τους διάσταση.

-Για ό,τι συνέβη με την υπόθεση της κατασκευής του διπλού κυκλικού κόμβου στη Νέα Ιωνία και την γνωμοδότηση του Σ.Α. δεν είναι κάτι διαφορετικό απ΄ ό,τι συμβαίνει για οποιαδήποτε υπόθεση που αφορά κατασκευές που επηρεάζουν άμεσα την ανάδειξη των μνημείων.

Υπενθυμίζεται ότι είναι κηρυγμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο (ΦΕΚ 506/Β/1-7-1996), το Κοιμητήριο Ταξιαρχών στη Νέα Ιωνία Βόλου όπως και το παρακείμενο Εβραϊκό νεκροταφείο.

Τέλος, αν ο Δήμος Βόλου δεν συμφωνεί με τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής έχει τη δυνατότητα να προσφύγει όσων επιπλέον ο νόμος ορίζει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση