Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Υπεγράφη η μελέτη βελτίωσης του δρόμου από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι τη Μπουρμπουλήθρα
Υπεγράφη η μελέτη βελτίωσης του δρόμου από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι τη Μπουρμπουλήθρα

Υπεγράφη η μελέτη βελτίωσης του δρόμου από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι τη Μπουρμπουλήθρα

Τη μελέτη βελτίωσης του από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι τη Μπουρμπουλήθρα, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας , στην Περιφερειακή Ενότητα .

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.182.924,78 €, ενώ ανάδοχος είναι μελετητικό σχήμα που απαρτίζουν τρεις εταιρίες,  εκπρόσωπος του οποίου είναι ο τοπογράφος μηχανικός εώργιος Παπακωνσταντίνου, που εκπόνησε τη μελέτη παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας,  το μήκος του δρόμου που θα αναβαθμιστεί και θα αλλάξει την είσοδο του Βόλου και την κυκλοφορία, είναι μήκους 15 χλμ. και  θα περιλαμβάνει κυκλικούς κόμβους και παράπλευρους δρόμους σε υφιστάμενο άναρχο πολεοδομικό .

Ο κ. εξήγησε  ότι στο υπό μελέτη κομμάτι του δρόμου δεν θα υπάρχει στηθαίο στη , λόγω του ότι δεν προβλέπεται και δεν θα αλλάξει η μικρή διατομή του, που είναι 11 μέτρα,  ωστόσο θα τοποθετηθούν παράπλευρα στηθαία και δίκτυο, προκειμένου να γίνει «κλειστή» αρτηρία, για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήδη ενημέρωσε τον , ώστε να παρέμβει η Πολεοδομία για αστικές αναπλάσεις των άναρχων οικισμών, για να συνδεθεί το έργο που είναι εκτός ορίων των οικισμών που υπάρχουν κατά μήκος.

Η μελέτη του έργου εκτιμάται ότι θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2021, θα δείξει ακριβώς πόσοι παράπλευροι και κυκλικοί κόμβοι πρέπει να γίνουν και στη συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για την υλο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση