Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Υπεγράφη η μελέτη βελτίωσης του δρόμου από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι τη Μπουρμπουλήθρα
Υπεγράφη η μελέτη βελτίωσης του δρόμου από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι τη Μπουρμπουλήθρα

Υπεγράφη η μελέτη βελτίωσης του δρόμου από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι τη Μπουρμπουλήθρα

Τη μελέτη βελτίωσης του δρόμου από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι τη Μπουρμπουλήθρα, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Το είναι προϋπολογισμού 1.182.924,78 €, ενώ ανάδοχος είναι μελετητικό σχήμα που απαρτίζουν τρεις εταιρίες,  εκπρόσωπος του οποίου είναι ο τοπογράφος μηχανικός Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, που εκπόνησε τη μελέτη παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας,  το μήκος του δρόμου που θα αναβαθμιστεί και θα αλλάξει την είσοδο του και την κυκλοφορία, είναι μήκους 15 χλμ. και  θα περιλαμβάνει κυκλικούς κόμβους και παράπλευρους δρόμους σε υφιστάμενο άναρχο πολεοδομικό περιβάλλον.

Ο κ. Αγοραστός εξήγησε  ότι στο υπό μελέτη κομμάτι του δρόμου δεν θα υπάρχει στηθαίο στη μέση, λόγω του ότι δεν προβλέπεται και δεν θα αλλάξει η μικρή διατομή του, που είναι 11 ,  ωστόσο θα τοποθετηθούν παράπλευρα στηθαία και δίκτυο, προκειμένου να γίνει «κλειστή» αρτηρία, για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια.

Η Θεσσαλίας ήδη ενημέρωσε τον , ώστε να παρέμβει η Πολεοδομία για αστικές αναπλάσεις των άναρχων οικισμών, για να συνδεθεί το που είναι εκτός ορίων των οικισμών που υπάρχουν κατά μήκος.

Η μελέτη του έργου εκτιμάται ότι θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του , θα δείξει ακριβώς πόσοι παράπλευροι δρόμοι και πρέπει να γίνουν και στη συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση