Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Υπεγράφη η μελέτη βελτίωσης του δρόμου από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι τη Μπουρμπουλήθρα
Υπεγράφη η μελέτη βελτίωσης του δρόμου από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι τη Μπουρμπουλήθρα

Υπεγράφη η μελέτη βελτίωσης του δρόμου από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι τη Μπουρμπουλήθρα

Τη μελέτη βελτίωσης του δρόμου από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι τη Μπουρμπουλήθρα, υπέγραψε σήμερα ο Κώστας Αγοραστός, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.182.924,78 €, ενώ ανάδοχος είναι μελετητικό σχήμα που απαρτίζουν τρεις εταιρίες,  εκπρόσωπος του οποίου είναι ο τοπογράφος μηχανικός Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, που εκπόνησε τη μελέτη παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας,  το μήκος του δρόμου που θα αναβαθμιστεί και θα αλλάξει την είσοδο του Βόλου και την κυκλοφορία, είναι μήκους 15 χλμ. και  θα περιλαμβάνει κυκλικούς κόμβους και παράπλευρους δρόμους σε υφιστάμενο άναρχο πολεοδομικό περιβάλλον.

Ο κ. Αγοραστός εξήγησε  ότι στο υπό μελέτη κομμάτι του δρόμου δεν θα υπάρχει στηθαίο στη μέση, λόγω του ότι δεν προβλέπεται και δεν θα αλλάξει η μικρή διατομή του, που είναι 11 μέτρα,  ωστόσο θα τοποθετηθούν παράπλευρα στηθαία και δίκτυο, προκειμένου να γίνει «κλειστή» αρτηρία, για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήδη ενημέρωσε τον Δήμο Βόλου, ώστε να παρέμβει η Πολεοδομία για αστικές αναπλάσεις των άναρχων οικισμών, για να συνδεθεί το έργο που είναι εκτός ορίων των οικισμών που υπάρχουν κατά μήκος.

Η μελέτη του έργου εκτιμάται ότι θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2021, θα δείξει ακριβώς πόσοι παράπλευροι δρόμοι και κυκλικοί πρέπει να γίνουν και στη συνέχεια θα αναζητηθεί για την υλοποίηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση