Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Υπάλληλοι στις ΕΕΛ παρεμπόδισαν τη λήψη δειγμάτων λύματος
Υπάλληλοι στις ΕΕΛ παρεμπόδισαν τη λήψη δειγμάτων λύματος

Υπάλληλοι στις ΕΕΛ παρεμπόδισαν τη λήψη δειγμάτων λύματος

Επεισόδιο προκλήθηκε λίγο πριν τη 1 σήμερα το μεσημέρι στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Βόλου, όταν υπάλληλοι της ΜΒ παρεμπόδισαν κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, με ιδιώτες υπαλλήλους να λάβουν δείγματα λύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι αρχικά πήραν τρία δείγματα, αλλά επειχείρησαν να τους αποτρέψουν υπάλληλοι του Βιολογικού, με αποτέλεσμα το μπουκάλι με το ένα δείγμα να σπάσει.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκε η Αστυνομία, αλλά όταν περιπολικό του Α.Τ. Ν. Ιωνίας έφτασε στο σημείο, οι υπάλληλοι που ενεργούσαν για λογαριασμό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος είχαν πάρει τα δείγματα, αποχώρησαν από το χώρο και δεν χρειάστηκε να γίνει επέμβαση.

Απάντηση της ΔΕΥΑΜΒ

Εθισμένοι προφανώς σε μια ελευθεριότητα, ως προς την πρακτική και την συμπεριφορά που ενδεχομένως τους εμπνέει η πολιτική τους ηγεσία, υπάλληλοι του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας , εμφανίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, με τη συνοδεία υπαλλήλου ιδιωτικού εργαστηρίου, απροειδοποίητα στις ΕΕΛ και επιχείρησαν να προβούν σε δειγματοληψία, παραβιάζοντας κάθε διαδικασία ελέγχου και δειγματοληψίας, «χρησιμοποιώντας» μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό των εγκαταστάσεων και επωφελούμενοι της απουσίας των υπευθύνων λειτουργίας των ΕΕΛ.

Δεν γνωρίζουμε, και δεν μας ενδιαφέρει, πως λειτουργούν στην , αλλά σε ό,τι αφορά τη δική μας υπηρεσία τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες, που ασφαλώς δεν μπορούν να προσαρμόζονται και να ικανοποιούν την αρρωστημένη μεγαλομανία διαφόρων γραφικών, που νομίζουν ότι ασκούν την απόλυτη εξουσία.

Σημειώνουμε ότι το παραπάνω γεγονός κατ' αρχάς ενέχει κινδύ, τόσο για την του προσωπικού της ς, όσο και του αναρμόδιου προσωπικού των ΕΕΛ κι επιπλέον διακυβεύει την ίδια την αξιοπιστία του ελέγχου.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε πως η ΔΕΥΑΜΒ είναι ανοικτή και διατίθεται για οποιονδήποτε έλεγχο γίνεται σε αυτή, όμως με τρόπο προγραμματισμένο, συντονισμένο κι ακολουθώντας τους κανόνες που καθορίζονται στη κι εν προκειμένω στην εγκεκριμένη ΑΕΠΟ 197493/10-04-2012

Η ΔΕΥΑΜΒ είναι διαθέσιμη προς συνεργασία με κάθε αρμόδια υπηρεσία κι επιθυμεί και η ίδια τον έλεγχο, προκειμένου να βελτιώνει διαρκώς τη λειτουργία της και να παρέχει έτσι καλύτερες υπηρεσίες στους συμ μας.

Δεν είναι παρόλα αυτά ανοικτή σε αυθαίρετους χειρισμούς και ασυντόνιστους τρόπους εργασίας που βλάπτουν το κύρος της και υποβαθμίζουν το που επιτελεί. Πολύ δε μάλλον δεν ανέχεται προβοκάτσιες και προκλήσεις από πολιτικάντηδες β' διαλογής, που νομίζουν ότι μπορούν να βγουν από την ανυπαρξία τους, με τέτοιες αστείες συμπεριφορές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση