Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Υπάλληλοι στις ΕΕΛ παρεμπόδισαν τη λήψη δειγμάτων λύματος
Υπάλληλοι στις ΕΕΛ παρεμπόδισαν τη λήψη δειγμάτων λύματος

Υπάλληλοι στις ΕΕΛ παρεμπόδισαν τη λήψη δειγμάτων λύματος

Επεισόδιο προκλήθηκε λίγο πριν τη 1 σήμερα το μεσημέρι στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Βόλου, όταν υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ παρεμπόδισαν κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, με ιδιώτες υπαλλήλους να λάβουν δείγματα λύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι αρχικά πήραν τρία δείγματα, αλλά επειχείρησαν να τους αποτρέψουν υπάλληλοι του Βιολογικού, με αποτέλεσμα το μπουκάλι με το ένα δείγμα να σπάσει.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκε η Αστυνομία, αλλά όταν περιπολικό του Ν. Ιωνίας έφτασε στο σημείο, οι υπάλληλοι που ενεργούσαν για λογαριασμό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος είχαν πάρει τα δείγματα, αποχώρησαν από το χώρο και δεν χρειάστηκε να γίνει επέμβαση.

Απάντηση της ΔΕΥΑΜΒ

Εθισμένοι προφανώς σε μια ελευθεριότητα, ως προς την πρακτική και την συμπεριφορά που ενδεχομένως τους εμπνέει η τους ηγεσία, υπάλληλοι του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, εμφανίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, με τη συνοδεία υπαλλήλου ιδιωτικού εργαστηρίου, απροειδοποίητα στις ΕΕΛ και αυθαίρετα επιχείρησαν να προβούν σε δειγματοληψία, παραβιάζοντας κάθε διαδικασία ελέγχου και δειγματοληψίας, «χρησιμοποιώντας» μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό των εγκαταστάσεων και επωφελούμενοι της απουσίας των υπευθύνων λειτουργίας των ΕΕΛ.

Δεν γνωρίζουμε, και δεν μας ενδιαφέρει, πως λειτουργούν στην Περιφέρεια, αλλά σε ό,τι αφορά τη δική μας υπηρεσία τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες, που ασφαλώς δεν μπορούν να προσαρμόζονται και να ικανοποιούν την αρρωστημένη μεγαλομανία διαφόρων γραφικών, που νομίζουν ότι ασκούν την απόλυτη εξουσία.

Σημειώνουμε ότι το παραπάνω γεγονός κατ’ αρχάς ενέχει κινδύνους, τόσο για την του προσωπικού της Περιφέρειας, όσο και του αναρμόδιου προσωπικού των ΕΕΛ κι επιπλέον διακυβεύει την ίδια την αξιοπιστία του ελέγχου.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε πως η ΔΕΥΑΜΒ είναι ανοικτή και διατίθεται για οποιονδήποτε έλεγχο γίνεται σε αυτή, όμως με τρόπο προγραμματισμένο, συντονισμένο κι ακολουθώντας τους κανόνες που καθορίζονται στη νομοθεσία κι εν προκειμένω στην εγκεκριμένη ΑΕΠΟ 197493/10-04-2012

Η ΔΕΥΑΜΒ είναι διαθέσιμη προς με κάθε αρμόδια υπηρεσία κι επιθυμεί και η ίδια τον έλεγχο, προκειμένου να βελτιώνει διαρκώς τη λειτουργία της και να παρέχει έτσι καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

Δεν είναι παρόλα αυτά ανοικτή σε αυθαίρετους χειρισμούς και ασυντόνιστους τρόπους εργασίας που βλάπτουν το κύρος της και υποβαθμίζουν το έργο που επιτελεί. Πολύ δε μάλλον δεν ανέχεται προβοκάτσιες και προκλήσεις από πολιτικάντηδες β’ διαλογής, που νομίζουν ότι μπορούν να βγουν από την ανυπαρξία τους, με τέτοιες αστείες συμπεριφορές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Νίκης Βόλου στην 1η ημερίδα επιδόσεων στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας - https://t.co/4meSvzpwnJ… -

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

"Αλιεύοντας" την είδηση