Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Υπαίθρια δράση του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδας «Προμηθέας»
Υπαίθρια δράση του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδας «Προμηθέας»

Υπαίθρια δράση του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδας «Προμηθέας»

Σε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. ς και Σποράδων

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο πρώτος σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος, που παρέχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα ηπατιτίδων, αλλά και καθημερινή υποστήριξη στους ανθρώπους που ζουν με ηπατικές νόσους.

Ο «Προμηθέας» έχει ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας για ανθρώπους που ζουν με ηπατικά νοσήματα στο γενικό πληθυσμό και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο του 2020, ολιστική εκστρατεία ευαισθητοποίησης ασθενών με χρόνια ηπατικά νοσήματα, καθώς και γενικού πληθυσμού, γύρω από τους παράγοντες κινδύνου ς καρκίνου του ήπατος, ενός καρκίνου με θανατηφόρες συνέπειες (830.000 θάνατοι ανά έτος παγκοσμίως), αλλά με σαφώς ελλιπή πληροφόρηση.

Η καμπάνια μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τηλεοπτικό βίντεο προβαλλόμενο σε πανελλαδική εμβέλεια, ειδικό ενημερωτικό ιστότοπο καθώς και υπαίθρια διαφήμιση μέσα από στάσεις λεωφορείων, οχήματα μεταφοράς και .

Αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενημέρωση ειδικού και γενικού πληθυσμού γύρω από το μήνυμα της έγκαιρης πρόληψης και εξέτασης, θα πραγματοποιηθεί σε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. ς και Σποράδων εβδομαδιαία υπαίθρια δράση σε κεντρικό σημείο της πόλης του (στον προαύλιο χώρο της ς του Αγίου Νικολάου), η οποία θα περιλαμβάνει διαμοιρασμό των φυλλαδίων της καμπάνιας σε περαστικούς, με τη βοήθεια ενημερωτικού Stand εντυποδιανομής πλάτους 80 cm και ύψους 190 cm, καθώς και προφορική ενημέρωση για τη νόσο.

Η εν λόγω δράση, θα βιντεοσκοπηθεί από συνεργάτη του Συλλόγου για περαιτέρω προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το δρώμενο θα λάβει χ από τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 και μεταξύ των ωρών 17:00 – 20:00.

 Επιπλέον στην εβδομάδα ενημέρωσης, θα διενεργούνται εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας στην οδό Τάκη Οικονομάκη 51 όλη την εβδομάδα 10:00 – 17:00.

Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, μπορεί να καλεί στο 211 0122 102.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση