Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Xρηματοδότηση διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου (πρώην Υγειονομικό)
Xρηματοδότηση  διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου (πρώην Υγειονομικό)

Xρηματοδότηση διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου (πρώην Υγειονομικό)

Τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου, στο ανακαινισμένο κτίριο του πρώην Υγειονομικού, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την έγκριση που έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τη συμβασιοποίηση του έργου. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Βόλου. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:«Πριν λίγους μήνες τελέσαμε τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου ένα έργο που η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε με 750.000 ευρώ. Σήμερα προχωράμε στη χρηματοδότηση του έργου της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Κοινότητας προκειμένου να παραδώσουμε στην πόλη του Βόλου ένα κτίριο περιβαλλοντικά εναρμονισμένο με την εποχή μας. Μέσα από τις συνεργασίες και τις συνέργειες υλοποιούμε έργα ουσίας που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σχεδιασμό και προσανατολισμό εργαζόμαστε καθημερινά σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες μας και το Δήμο Βόλου χρηματοδοτώντας έργα που αλλάζουν την εικόνα περιοχών της πόλης του Βόλου».

Στοιχεία έργου

Το έργο αφορά σε εργασίες διαμόρφωσης των εξωτερικών όψεων και του περιβάλλοντα χώρου στο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 2ας Νοεμβρίου – Βασσάνη – Μικρασιατών – Μακρινίτσης (πρώην Υγειονομικό), εμβαδού 568 τ.μ., το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί κατάλληλα και φιλοξενεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου, που λειτουργεί ήδη στο κτίριο, από την ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ και ταυτόχρονα στεγάζονται οι υπηρεσίες της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας.

Οι παρεμβάσεις στις όψεις και στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου στοχεύουν στην ομαλή και διακριτική εναρμόνισή του με το περιβάλλον του, ενώ το διαφοροποιούν χρονικά και ιστορικά από το διατηρητέο κτίριο Σπίρερ και το Σπιράκι που βρίσκονται σε πίσω πλάνο.

Τα βασικά στοιχεία της παρέμβασης περιλαμβάνουν την αφαίρεση των υλικών επικάλυψης από τις επιχρισμένες επιφάνειες για την αποκάλυψη της πέτρας, προεξοχές από τραβηχτό επίχρισμα γύρω από τα ανοίγματα που καλύπτουν όλο το ύψος του πρεκιού και της ποδιάς, αντικατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων και υαλοπινάκων, ενίσχυση παρτεριών, επικάλυψη της συνολικής επιφάνειας του περιβάλλοντα χώρου με κυβόλιθους από γρανίτη, κατασκευή καθιστικών από οπλισμένο σκυρόδεμα με ξύλινες επιφάνειες, ανακατασκευή ράμπας κύριας εισόδου. 

Γκρίζαραν τα μαλλιά μου κάνοντας όλα τα ρεπορτάζ σε εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνα επί 25 συναπτά έτη και μετά από πολύ ώριμη σκέψη πείστηκα τελικά να εμπλακώ σε μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Είναι μια νέα ...πρίζα , η οποία μπορεί να έχει άλλο γούστο, αλλά κι εδώ απαιτείται αμεσότητα , εγκυρότητα και ποιότητα, τρία βασικά στοιχεία που αρμόζουν -κατά την ταπεινή μου γνώμη-στη δημοσιογραφία. Τα υπόλοιπα επί του πιεστηρίου....

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι μαρκαρισμένα ( απαιτείται )

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρός ο εορτασμός του Ευαγγελισμού στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας - https://t.co/tzY9XVlrej -

  • Ηττήθηκε η Νίκη Βόλου από τον Φίλιππο Βέροιας - https://t.co/OA4mE5f02O -

  • Άσκηση της Πυροσβεστικής στην "ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε." - https://t.co/H0TcTvud0Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση