Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Xωροθέτηση νέου ΣΕΣ στον Δήμο Βόλου
Xωροθέτηση νέου ΣΕΣ στον Δήμο  Βόλου

Xωροθέτηση νέου ΣΕΣ στον Δήμο Βόλου

Xωροθέτηση νέου Δημοτικού Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης  ()  του Δήμου Βόλου αποφάσισε σήμερα κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο .

Η παράταξη της ΛΑΣ, που καταψήφισε το θέμα, υποστήριξε πως με την ελεγχόμενη στάθμευση θα επιβαρυνθούν οι κάτοικοι και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητη μία ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη με επιπρόσθετα μέτρα, όπως οι δημοτικές συγκοινωνίες.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απόστολος Ριζόπουλος κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή πως έχει μία εισπρακτική τακτική και πως οι νέοι χώροι δε θα διευκολύνουν τους δημότες, αλλά θα ωφελήσουν την ιδιωτική εταιρεία που αναλάβει το έργο.

Απαντώντας ο  αντιδήμαρχος, Θαν. Σταυρίδης, υποστήριξε πως η αναλογία είναι 1.108 θέσεις για εκμετάλλευση αυτοκινήτων και 1.400 για τους μόνιμους κατοίκους, μία αναλογία η οποία, όπως είπε, «είναι πολύ φυσιολογική και η ροή θα εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους. Τώρα η στάθμευση είναι άναρχη και δε μπορεί να ελεγχθεί». Ο κ. Σταυρίδης πρόσθεσε ότι για τη λειτουργία του πάρκινγκ θα γίνει διαγωνισμός.

Δρόμοι με ελεγχόμενη στάθμευση

Το σύστημα χωροθετείται στο τετράγωνο των οδών Φιλελλήνων- Μαγνήτων- Βασάνη- Παπαδιαμάντη και περιλαμβάνει 45 δρόμους. Συνολικά η επέκταση αφορά 1.008 θέσεις του συστήματος και 1.401 θέσεις στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους. Οι δρόμοι:

Ανθίμου Γαζή, Γ. Καρτάλη, Τάκη Οικονομάκη, , Σωκράτους, Φιλελλήνων, Μαυροκορδάτου, Γαμβέτα, Ογλ, Κουμουνδούρου, Γκλαβάνη, Αγίου Νικολάου, Δον Δαλεζίου, Σπύρου Σπυρίδη, Αντωνοπούλου, Κουταρέλια, Παύλου Μελά, Ηπείρου, Κοραή, Χατζηαργύρη, Ροζού, Πλάτωνος, Αθανασίου Διάκου, Μεταμορφώσεως, 54ου Συντάγματος, Μουσέων, Ξενοφώντος, Μακρινίτσης, Βασσάνη, Σόλωνος, Θρακών, Ορφανοτροφείου, ς, Αριστοτέλους, Σοφοκλέους, Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού), Κ. Καρτάλη, Κωνσταντά, Δημητριάδος, Ιάσονος, , Ρήγα Φεραίου, Μαγνήτων, Θουκυδίδου και κάθετες οδοί που συμβάλλουν στη Δημητριάδος (τμήμα Φιλελλήνων και Περραιβού).

Το σύστημα επεκτείνεται και θα λειτουργεί συνεχόμενα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 9 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι. Ελεύθερη θα είναι η στάθμευση τις Κυριακές και τις αργίες θα είναι ελεύθερη.
Ο μέγιστος χρόνος στάθμευσης θα είναι τρεις ώρες.

Πίνακας περιοχής ανά οδό, ανά κατηγορία στάθμευσης 

 Αίτημα να κηρυχθεί η N. Αγχίαλος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Να κηρυχθεί η N. Αγχίαλος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά με του προς το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο δήμος Βόλου. Αυτό ανέφερε στη του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος, Αχ. Μπέος, εκτιμώντας ότι η δημοτική αρχή, δεδομένων των προβλημάτων “τα πήγε αρκετά καλά”.

Επιπλέον ευχήθηκε να δοθούν σύντομα λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων του Αλμυρού και της ς.

Μισό εκατομμύριο οφείλουν  οι μικροπωλητές

Στη ο αντιδήμαρχος Αν. Μπατζιάκας απαντώντας σε ερώτηση της ΛΑΣ ανέφερε ότι οι μικροπωλητές οφείλουν στο δήμο Βόλο κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ και μπορεί να μην έχουν ανακληθεί οι άδειες τους αλλά θα πρέπει να πληρώσουν. Ανέφερε ότι ημερήσιο τέλος πληρώνει μόνο το 50% των μικροπωλητών στις λαϊκές ένδυσης – υπόδησης και βιομηχανικών ειδών. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η υποχρεώνει όσους ενεργοποιούνται στις λαϊκές να καταβάλλουν εντός δύο μηνών το ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος. Σε διαφορετική περίπτωση γίνεται αναστολή της άδειας.

Για τις 120 δόσεις είπε πως η ρύθμιση ήδη «τρέχει» και για την είσπραξη του ημερήσιου τέλους από το Δήμο, απάντησε πως ο νόμος δεν το επιτρέπει. Τέλος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν κανονικά οι παραγωγοί οπωρολαχανικών και οι άλλοι όχι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση