Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ξεκινούν οσονούπω οι εργασίες στις Ζάχου-Καραμπατζάκη
Ξεκινούν οσονούπω οι εργασίες στις Ζάχου-Καραμπατζάκη

Ξεκινούν οσονούπω οι εργασίες στις Ζάχου-Καραμπατζάκη

Την απόφαση του ΣτΕ περιμένει η Επιτροπή Δημοτών  Κραυσίνδωνα

Τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που πραγματοποιούνται στην οδό Καραμπατζάκη και που είναι προπομπός αυτών που θα γίνουν για την αναμόρφωση – ανάπλαση της συγκεκριμένης οδού, όσο και αυτής της Ζάχου, επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου  Αχ. Μπέος.

Σε δηλώσεις του ο Αχ. Μπέος, αφού ανακοίνωσε ότι σε 15 μέρες ξεκινούν οι κυρίως εργασίες,  σημείωσε με έμφαση ότι τα μικροσυμφέροντα και οι αγκυλώσεις μιας μικρής ομάδας πολιτών κόστισε πέραν μιας 13μηνης καθυστέρησης στην εκτέλεση ενός έργου που τόσο έχει ανάγκη η πόλη και ένα ποσό της τάξης των 250.000 ευρώ  λόγω της αλλαγής αναδόχου και της ανάληψης του έργου από τρίτο που είχε δώσει μικρότερη έκπτωση.

Συγκεκριμένα  δήλωσε: “Σε 15 ημέρες ξεκινάνε ολοκληρωτικά τα έργα Ζάχου και Καραμπατζάκη για την ανάπλαση της περιοχής,  που πραγματικά θα είναι ένα έργο ζωής και πνοής για όλη την πόλη, που θα το χαρούμε όλοι,  γιατί μέχρι τώρα εδώ χαιρόντουσαν 10 οικογένειες, που είχαν κάνει το δρόμο ιδιοκτησία τους.

Προσωρινά θα γίνει διάνοιξη -δεν θα ολοκληρώσουμε τον δρόμο αλλά θα είναι ήπιας κυκλοφορίας -και θα μπορούν να περνάνε αυτοκίνητα.

Ο Αχ. Μπέος τόνισε ότι για το έργο αυτό, εδώ και 13 μήνες, είχε αναδειχτεί ο ανάδοχος, πήγε στο Ελεγκτικό Συμβούλιο για έγκριση και υπογραφή, αλλά «με την τρομερή ανοχή της Πολιτείας της τότε κυβέρνησης και κάποιων ανεγκέφαλων που είχαν σκοπιμότητα, το έργο καθυστέρησε και ως εκ τούτου ο ανάδοχος παραιτήθηκε, γιατί μέχρι 9 μήνες του δίνει ο νόμος το δικαίωμα να μην έχει πρόβλημα.

Αυτή η καθυστέρηση στοιχίζει στους δημότες 250.000 €, γιατί ο επόμενος ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο έχει 18% διαφορά στην τιμή από την έκπτωση, που αντιστοιχεί σε 250.000 € που θα πληρώσουν οι δημότες.

Ο ίδιος είπε ότι το έργο ήταν προεκλογική του δέσμευση, θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί και σχολίασε την απουσία ορισμένων που διαμαρτύρονταν και νόμιζαν ότι θα σταματήσουν το έργο.

«Η πόλη δεν είναι κανενός, εμείς ερχόμαστε και φεύγουμε, αλλά η πόλη συνεχίζει και οφείλουμε  να την υπηρετούμε προς όφελος των δημοτών, για ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτοί που διαμαρτυρόταν κρύβονται. “Με πιάνει μια θλίψη που δεν βλέπω την Κοκκινάκη, τον Γαργάλα και όλους αυτούς τους περίεργους τύπους που ήθελαν να σταματήσουν το έργο” τόνισε χαρακτηριστικά

Τέλος  πρόσθεσε ότι θα είμαστε εδώ όταν θα το εγκαινιάσουμε και τότε θα δει ο κόσμος ποιός ήταν ο σχεδιασμός, καθώς ο δρόμος θα περιλαμβάνει σύγχρονο σχεδιασμό, παγκάκια, ποδηλατόδρομους, θα υπάρχει χώρος περιπάτου και πράσινο. Θα είναι μια διαδρομή που ενώνει όλο το Βόλο και γι’ αυτό καθυστέρησε το έργο του κυκλικού κόμβου Αθηνών – Λαρίσης, γατί αν ξεκινούσε χωρίς να ανοίξει η Καραμπατζάκη, θα υπήρχε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

H Επιτροπή Δημοτών  Κραυσίνδωνα

Αντί ανακοίνωσης σας διαβιβάζουμε την εικόνα προσαρμοσμένη στα δεδομένα της περιοχής του χειμάρρου Κραυσίδωνα, με τους πολίτες να παρατηρούν πάνω στη δοκό τα δρώμενα στην περιοχή και σας ενημερώνουμε ότι η προσπάθεια δεν τελείωσε σήμερα Παρασκευή 24 του Γενάρη.

Σύντομα θα υπάρξει η εκδίκαση της υπόθεσης στο Ανώτατο Συμβούλιο της χώρας μας που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 10 Μαρτίου 2020.

Οι αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της υγείας, είναι διαρκείς, πολύ περισσότερο δε αυτοί εντείνονται όταν από τους αποφασίζοντες είναι εμφανής η αδυναμία αντίληψης του περιβαλλοντικού συναγερμού που εδώ και χρόνια έχει περιέλθει η πόλη και της επιτακτικής πλέον ανάγκης διαφύλαξης και ανάδειξης αυτών των σημαντικών ελεύθερων γραμμικών χώρων, όπως είναι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας.

Η δημοτική αρχή

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα μέλη της Επιτροπής Δημοτών Κραυσίνδωνα ενημέρωσαν ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις για την ανάπλαση της οδού Καραμπατζάκη. Κι αυτό γιατί έτσι θα δουν και την περιοχή να εξωραΐζεται και να αναπτύσσεται και θα διαπιστώσουν ότι η δημοτική αρχή δεν διαχωρίζει τους δημότες σε πατρικίους και πληβείους και λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα το όφελος της πόλης και μόνο.

Τους συνιστούμε να παραμείνουν με τεταμένη την προσοχή στο σύνολο της πόλης, που καθημερινά χάρις στα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται βγαίνει από τη μιζέρια και την κακομοιριά και καθίσταται μια σύγχρονη, λειτουργική, ευρωπαϊκών προδιαγραφών πόλη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση