Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Ξεκινούν οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου στα Παλαιά για τη λειτουργία του Job Center του Βόλου
Ξεκινούν οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου στα Παλαιά για τη λειτουργία του Job Center του Βόλου

Ξεκινούν οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου στα Παλαιά για τη λειτουργία του Job Center του Βόλου

Στη φάση της υλοποίησης περνά το έργο για τη δημιουργία Βόλο μετά την έγκριση συμβασιοποίησης που δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό προς τον δικαιούχο – φορέα υλοποίησης που είναι o . Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 200.000,00 , και συγχρηματοδοτείται από το  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:«Πρόκειται για ένα έργο  συνεργασίας με το που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Η δημιουργία του   Βόλο αποσκοπεί   στην εργασιακή ανέργων όλων των κατηγοριών, στην ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων, στην της επιχειρηματικότητας, στην  πληροφόρηση και στις δυνατότητες κατάρτισης και επιδότησης κλπ. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται προϋποθέσεις για απασχόληση και επιχειρηματικότητα σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία και τη χώρα.»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά σε εργασίες βελτίωσης – διαμόρφωσης του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαχανά και Λήμνου, στην περιοχή του Δήμου Βόλου εμβαδού ισογείου 390,67 τ.μ. με εσωτερικό εξώστη – πατάρι εμβαδού 170,32 τ.μ., ώστε να είναι δυνατή η εγκατάσταση και λειτουργία εκεί της κοινωνικής δομής του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

α) σε εσωτερικές διαρρυθμίσεις: χώροι εργασίας στο επίπεδο του ισογείου και στο πατάρι

β) εξασφάλιση εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ στους χώρους υγιεινής

γ) εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου.

Με τις παρεμβάσεις το κτίριο διατηρεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και δεν πραγματοποιεί καμία αλλαγή στις όψεις του κτηρίου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

  • #φωτιά στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/qhKIQgMpL8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση