Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Ξεκινούν οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου στα Παλαιά για τη λειτουργία του Job Center του Βόλου
Ξεκινούν οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου στα Παλαιά για τη λειτουργία του Job Center του Βόλου

Ξεκινούν οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου στα Παλαιά για τη λειτουργία του Job Center του Βόλου

Στη φάση της υλοποίησης περνά το έργο για τη δημιουργία στο Βόλο μετά την έγκριση συμβασιοποίησης που δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό προς τον δικαιούχο – φορέα υλοποίησης που είναι o Δήμος Βόλου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 200.000,00 ευρώ, και συγχρηματοδοτείται από το  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:«Πρόκειται για ένα έργο  συνεργασίας με το Δήμο Βόλου που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Η δημιουργία του JOB CENTER  στο Βόλο αποσκοπεί   στην εργασιακή προετοιμασία ανέργων όλων των κατηγοριών, στην ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων, στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, στην  πληροφόρηση και στις δυνατότητες κατάρτισης και επιδότησης κλπ. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται προϋποθέσεις για απασχόληση και επιχειρηματικότητα σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία και τη χώρα.»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά σε βελτίωσης – διαμόρφωσης του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαχανά και Λήμνου, στην περιοχή του Δήμου Βόλου εμβαδού ισογείου 390,67 τ.μ. με εσωτερικό εξώστη – πατάρι εμβαδού 170,32 τ.μ., ώστε να είναι δυνατή η εγκατάσταση και λειτουργία εκεί της κοινωνικής δομής του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

α) σε εσωτερικές διαρρυθμίσεις: χώροι εργασίας στο επίπεδο του ισογείου και στο πατάρι

β) εξασφάλιση εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ στους χώρους υγιεινής

γ) ανακαίνισης του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου.

Με τις παρεμβάσεις το κτίριο διατηρεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και δεν πραγματοποιεί καμία αλλαγή στις όψεις του κτηρίου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ - https://t.co/4wMOLzrRL4 -

  • Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης - https://t.co/oGBGHyGd8R -

  • Λύση συνεργασίας με Γιάννη Λάλα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/RU9lxn4LxN -

"Αλιεύοντας" την είδηση