Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Ελ. Βενιζέλου
Ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Ελ. Βενιζέλου

Ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Ελ. Βενιζέλου

Από την Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού) από την οδό Γαλλίας έως την οδό Αργοναυτών με στόχο την δημιουργία διαδρομής ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης.

Για το λόγο αυτό  μέλη της δημοτικής αρχής επισκέφτηκαν σήμερα και ενημέρωσαν (διανέμοντας τους σχετική ) τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή, ζητώντας την κατανόηση και τη συν τους για την ταχύτερη και επιτυχή εκτέλεση του  υ.

Στην που διανεμήθηκε αναφέρονται τα εξής:

Φίλη, φίλε επαγγελματία,

Σε λίγες μέρες, από την Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού) από την οδό Γαλλίας έως την οδό Αργοναυτών με στόχο την δημιουργία διαδρομής ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης.

Είναι η πρώτη διαδρομή ΑμεΑ που κατασκευάζεται στον Βόλο, με αφετηρία την Πλ. Ελευθερίας και τερματισμό στην παραλία, στην Τράπεζα Ελλάδος, την ώρα που σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις υπάρχει διαδρομή για άτομα με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να κινούνται με ασφάλεια στην πόλη, να έχουν εύκολη προσβασιμότητα στις δημόσιες και ειδικά στο κέντρο. Η προσβασιμότητα σε πρέπει να είναι ισότιμη για όλους, χωρίς .

Για το λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση και την συνεργασία σου, προκειμένου η αξιο του σημαντικού αυτού υ να είναι η μέγιστη δυνατή και να καταστεί ωφέλιμο και λειτουργικό για τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες.

Η Τεχνική περιγραφή του έργου

Προβλέπεται να γίνει πλήρης αποξήλωση της παλιάς πλακόστρωσης και

κατασκευή νέας με προκατασκευασμένες πλάκες 40Χ40 ενώ θα γίνει αντικατάσταση και των καλυμμάτων των φρεατίων με νέα καλύμματα ιδιοκατασκευής με πλάκα πεζοδρομίου για την επίτευξη ομοιομορφίας σε ολόκληρη την επιφάνεια των πεζοδρομίων.

Επίσης θα κατασκευαστεί επί του πεζοδρομίου διάδρομος ΑΜΕΑ με την χρήση κατάλληλης πλάκας πεζοδρομίου καθώς και κατασκευή διαβάσεων ΑΜΕΑ (ράμπες). Όλες οι πλάκες πεζοδρομίου θα επιλεγούν κατόπιν έγκρισης από την επίβλεψη.

Τέλος θα γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες που απαιτούνται για τις προσαρμογές και αποκαταστάσεις των πεζοδρομίων.

Μετά το τέλος κάθε εργασίας θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός του χώρου

εργασίας (σκούπισμα και πλύσιμο). Η διαχείριση των αποβλήτων θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Επίσης, ο ανάδοχος θα καθορίσει τηλέφωνο στο Bόλο, στο οποίο θα είναι δυνατή η όχληση καθ' όλο το 24ωρο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Η ανταπόκριση του στα επείγοντα περιστατικά πρέπει να είναι άμεση και σε κάθε περίπτωση εντός της ίδιας μέρας , ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αποτροπή κινδύνου.

Tο έργο θα έχει διάρκεια τρεις (-3-) μήνες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση