Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ξεκινούν το σχολείο τα προσφυγόπουλα του ΜΟΖΑ
Ξεκινούν  το σχολείο τα  προσφυγόπουλα του ΜΟΖΑ

Ξεκινούν το σχολείο τα προσφυγόπουλα του ΜΟΖΑ

 Θα τα υποδεχθεί η στο 9ο Δημοτικό Σχολείο . Ιωνίας

 

Τα προσφυγόπουλα από τη Συρία που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις «» από τον Απρίλιο του και θα πάνε στο ,  θα υποδεχθεί  η τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 14.30,  στο 9ο Δημοτικό Σχολείο . Ιωνίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου υποδέχεται στην εκπαιδευτική διαδικασία τα μικρά προσφυγόπουλα, θύματα της βάρβαρης πολιτικής του καπιταλισμού που μετέτρεψε τη χώρα τους σε ένα απέραντο νεκροταφείο κι αναζητούν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, όπως και τα εκατομμύρια φτωχών κι ανέργων αυτής της χώρας.

Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, που έκλεισε πέντε χρόνια ζωής, βρίσκεται στο πλευρό των πιο αδύναμων και από τη πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε, όπως και χιλιάδες άλλοι, με πνεύμα ταξικής αλληλεγγύης στα α των προσφύγων, δίνοντας το χέρι σε όλη τους τη βασανιστική πορεία, από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου ως τα σύνορα στην Ειδομένη, μέχρι που η επαίσχυντη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ελλάδας – Τουρκίας να κλείσει την οδό διαφυγής, τον Βαλκανικό διάδρομο.

«Συνεχίζουμε να τους απλώνουμε το χέρι βοηθείας όσο οι κυβερνητικές πολιτικές (ευρωπαϊκές κι εγχώριες) τους καθιστούν έγκλειστους σε στρατόπεδα ή τους απελαύνουν ξανά στα πεδία των μαχών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Λαϊκή Συνέλευση αναφέρει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει το εθνικιστικό παραλήρημα που αναπτύσσεται στην του κεφαλαίου που στρέφει τους φτωχούς εναντίον των φτωχών. «Ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τους , πολύ περισσότερο μέσα στη προσφυγούπολη της Ν. Ιωνίας. Αντίθετα, μας ενώνει η οργή για όλες τις κυβερνήσεις που αφού διέλυσαν τις ζωές μας, τώρα ως Πόντιοι Πιλάτοι, νίπτουν τας χείρας τους για το δράμα που έσπειραν σε ολόκληρο το πλανήτη», αναφέρει και τονίζει ότι το δειλό και με αρκετές παλινωδίες βήμα να ανοίξουν ορισμένα σχολεία για να δοθεί ελπίδα και μόρφωση στα παιδιά των προσφύγων, αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση.

Τέλος η  Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου καλεί όλους τους εργαζόμενους και ανέργους, τη νεολαία, σωματεία, συλλογικότητες της πόλης, εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα στην εκπαιδευτική διαδικασία σε μια γιορτή ταξικής αλληλεγγύης «για να σταματήσουν οι σφαίρες και οι βόμβες να ηχούν στα αυτιά αυτής της τρυφερής ηλικίας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση