Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Ξεκινούν το σχολείο τα προσφυγόπουλα του ΜΟΖΑ
Ξεκινούν  το σχολείο τα  προσφυγόπουλα του ΜΟΖΑ

Ξεκινούν το σχολείο τα προσφυγόπουλα του ΜΟΖΑ

 Θα τα υποδεχθεί η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

 

Τα προσφυγόπουλα από τη που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις «Μόζας» από τον Απρίλιο του 2016 και θα πάνε στο σχολείο,  θα υποδεχθεί  η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 14.30,  στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου υποδέχεται στην εκπαιδευτική διαδικασία τα μικρά προσφυγόπουλα, θύματα της βάρβαρης πολιτικής του καπιταλισμού που μετέτρεψε τη χώρα τους σε ένα απέραντο νεκροταφείο κι αναζητούν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, όπως και τα εκατομμύρια φτωχών κι ανέργων αυτής της χώρας.

Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, που έκλεισε πέντε χρόνια ζωής, βρίσκεται στο πλευρό των πιο αδύναμων και από τη πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε, όπως και χιλιάδες άλλοι, με πνεύμα ταξικής αλληλεγγύης στα καραβάνια των προσφύγων, δίνοντας το χέρι σε όλη τους τη βασανιστική πορεία, από τα παγωμένα του Αιγαίου ως τα σύνορα στην Ειδομένη, μέχρι που η επαίσχυντη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ελλάδας – Τουρκίας να κλείσει την οδό διαφυγής, τον Βαλκανικό διάδρομο.

«Συνεχίζουμε να τους απλώνουμε το χέρι βοηθείας όσο οι κυβερνητικές πολιτικές (ευρωπαϊκές κι εγχώριες) τους καθιστούν έγκλειστους σε στρατόπεδα ή τους απελαύνουν ξανά στα πεδία των μαχών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Λαϊκή Συνέλευση αναφέρει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει το εθνικιστικό παραλήρημα που αναπτύσσεται στην Ευρώπη του κεφαλαίου που στρέφει τους φτωχούς εναντίον των φτωχών. «Ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τους πρόσφυγες, πολύ περισσότερο μέσα στη προσφυγούπολη της Ν. Ιωνίας. Αντίθετα, μας ενώνει η οργή για όλες τις κυβερνήσεις που αφού διέλυσαν τις ζωές μας, τώρα ως Πιλάτοι, νίπτουν τας χείρας τους για το δράμα που έσπειραν σε ολόκληρο το πλανήτη», αναφέρει και τονίζει ότι το δειλό και με αρκετές παλινωδίες βήμα να ανοίξουν ορισμένα σχολεία για να δοθεί ελπίδα και μόρφωση στα παιδιά των προσφύγων, αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση.

Τέλος η  Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου καλεί όλους τους εργαζόμενους και ανέργους, τη νεολαία, σωματεία, συλλογικότητες της πόλης, εκπαιδευτικούς, και παιδιά να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα στην εκπαιδευτική διαδικασία σε μια γιορτή ταξικής αλληλεγγύης «για να σταματήσουν οι σφαίρες και οι να ηχούν στα αυτιά αυτής της τρυφερής ηλικίας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση