Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Ξεκινά η μελέτη Μικροθήβες-Μπουρμπουλήθρα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ξεκινά η μελέτη Μικροθήβες-Μπουρμπουλήθρα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινά η μελέτη Μικροθήβες-Μπουρμπουλήθρα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Προχωρούν οι διαδικασίες της δημοπράτησης της μελέτης για τη βελτίωση της εθνικής οδού 30  στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών έως τη .

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το 2ο πρακτικό της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού της μελέτης, προϋπολογισμού  1.182.924,78 που  χρηματοδοτείται από το της Περιφέρειας.

«Μελετάμε την αναβάθμιση και  βελτίωση της εθνικής οδού από τις έως τη , ώστε να  είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε το σε εργαλείο χρηματοδότησης.

Η μελέτη αφορά ένα οδικό τμήμα με αυξημένο φόρτο και οδηγεί σε ασφαλή, κλειστό αυτοκινητόδρομο σε μήκος 15 χιλιομέτρων, με παράπλευρο δίκτυο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και 5 ισόπεδους κόμβους » δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα έργα που μελετά, δρομολογεί, χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Θεσσαλίας στηρίζουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην τοπική πραγματική » προσθέτει ο περιφερειάρχης.

 

Η μελέτη

Η μελέτη αφορά στην εκπόνηση συγκοινωνιακών μελετών σε στάδιο οριστικής καθώς και των αντίστοιχων υποστηρικτικών τους μελετών, για την βελτίωση του οδικού τμήματος από τον Α/Κ Μικροθηβών έως το τεχνικό άνω διάβασης στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Ν. Αγχιάλου, μήκους 15 χιλιομέτρων περίπου.

Η διατομή της αρτηρίας είναι ενιαίου οδοστρώματος με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους περί τα 3,75 μέτρα και Λωρίδα Πολλαπλών Χρήσεων, συνολικού πλάτους οδοστρώματος περί τα 11 μέτρα.

Προβλέπεται:

-η μελέτη, σε προκαταρκτικό και οριστικό επίπεδο, παραπλεύρων οδών εκατέρωθεν της υφιστάμενης οδού, όπου αυτό είναι δυνατό,

-η μελέτη σε προκαταρκτικό και οριστικό επίπεδο 5 ισόπεδων κόμβων

-η μελέτη σήμανσης και ασφάλισης της αρτηρίας και των ισόπεδων κόμβων

-οι υποστηρικτικές μελέτες (τοπογραφικές, περιβαλλοντικές, γεωλογικές, γεωτεχνικές μελέτες και  έρευνες, υδραυλικές, Η/Μ, ΣΑΥ-ΦΑΥ).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση