Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Βυθιζόμενα κολωνάκια στην Δον Δαλεζίου-Γαλλίας
Βυθιζόμενα κολωνάκια στην Δον Δαλεζίου-Γαλλίας

Βυθιζόμενα κολωνάκια στην Δον Δαλεζίου-Γαλλίας

Tην έγκριση τοποθέτησης βυθιζόμενων κολωνακίων ειδικού τύπου επί της οδού Δον Δαλεζίου με αλλίας (στα πρότυπα λειτουργίας αντίστοιχου συστήματος στην οδό Αγίου Νικολάου), ώστε η να επιτρέπεται μόνο για τους κατόχους νομίμων θέσεων στάθμευσης, καθώς και για τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (πυροσβεστική, ασθενοφόρα, κ.λπ.)  προτείνει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  στο Συμβούλιο Βόλου, προκειμένου να  αποφεύγεται η παράνομη  στάθμευση.
Η αρχική εισήγηση, αφορούσε στη λήψη μέτρων αποφυγής παράνομης στάθμευσης επί των πεζοδρομημένων τμημάτων των οδών Δον Δαλεζίου και Τάκη Οικονομάκη με τοποθέτηση βυθιζόμενων κολωνακίων, στο Βόλο.
Ωστόσο η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψιν την παρατήρηση του προέδρου Αν. Μπατζιάκα ότι η τοποθέτηση των βυθιζόμενων κολωνακίων στην οδό Τ. Οικονομάκη δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, ενώ η τοποθέτησή τους στην Δον Δαλεζίου με αλλίας θα βοηθήσει στην της παράνομης στάθμευσης, δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο σημείο πολλοί παρκάρουν και εμποδίζουν την έξοδο των αυτοκινήτων των κατοίκων της περιοχής από τα , εισηγήθηκε την παραπάνω πρόταση η οποία  ψηφίστηκε.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που υπογράφει ο αν. προϊστάμενος τμήματος στάθμευσης ν. Καραγιάννης, περίοικοι και επαγγελματίες της οδού Δον Δαλεζίου ζητούσαν τη λήψη μέτρων αποφυγής παράνομης στάθμευσης επί των πεζοδρομημένων τμημάτων των οδών Δον Δαλεζίου και Τάκη Οικονομάκη.
Κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας διαπιστώθηκε η διέλευση οχημάτων, καθώς και η παράνομη επί των ανωτέρω τμημάτων, γεγονός που μειώνει το επίπεδο οδικής ασφάλειας.
Η Υπηρεσία πρότεινε την τοποθέτηση βυθιζόμενων κολωνακίων ειδικού τύπου επί της οδού Δον Δαλεζίου, (στα πρότυπα λειτουργίας αντίστοιχου συστήματος στην οδό Αγίου Νικολάου), ενώ σύμφωνα με το εισαγωγικό η συγκεκριμένη ρύθμιση, δεν διαταράσσει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών και δεν επηρεάζει τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ), αντιθέτως την εξυπηρετεί, ενώ δεν επηρεάζει τις των μέσων οδικής μαζικής μεταφοράς (καθώς δεν διέρχεται αστική και υπεραστική συγ).
Επιπλέον η οδός που προτείνεται να γίνει η ανωτέρω παρέμβαση δεν ανήκει στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο ή το βασικό οδικό δίκτυο, τις παρακαμπτηρίους οδούς και αυτές που το επηρεάζουν σύμφωνα με την Γενική μελέτη Μεταφορών και Κυκλοφορίας για την πόλη του Βόλου του ΥΠΕΧΩΔΕ).
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση