Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Βράβευση Δήμου Βόλου για δράσεις στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας
Βράβευση Δήμου Βόλου για δράσεις στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας

Βράβευση Δήμου Βόλου για δράσεις στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας

Η τελετή βράβευσης των 10 κορυφαίων Ελληνικών συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του 2018, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα και συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το και την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Ο βραβεύτηκε για την ολοκληρωμένη σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και διοργανώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία από την αρμόδια Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, καθώς και για την συστηματική προσπάθεια προώθησης των αρχών της Βιώσιμης Κινητικότητας σε κάθε επίπεδο. Το βραβείο παρέλαβε από τον  υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας  Γιώργο Δημαρά, ο συντονιστής Βιώσιμης Κινητικότητας, συγκοινωνιολόγος μηχανικός Κωνσταντίνος Καραγιάννης.

Στην εκδήλωση παρέστη εκ μέρους του Δήμου Βόλου, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Ε. Βόλου  Ιωάννα Ζωμένου.

Ο κ. Καραγιάννης, συνεχάρη και ευχαρίστησε τους διοργανωτές τονίζοντας πως «ο πρωτοπορεί, αποτελώντας των πρώτο Δήμο στην που έχει συστήσει διακριτή Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, έχοντας εγκαίρως διαγνώσει τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί αυτή να διαδραματίσει στην διαμόρφωση μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης. Υπό διαμόρφωση βρίσκεται ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο βιώσιμης αστικής ς, στους άξονες του οποίου εντάσσεται το σύνολο των έργων που ήδη υλοποιούνται ή είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, όπως οι νέοι σύγχρονοι κυκλικοί κόμβοι, η διαμόρφωση του νέου δικτύου ποδηλατοδρόμων, το αυτόματο σύστημα διάθεσης ποδηλάτων, οι αστικές αναπλάσεις με έμφαση στην αποκατάσταση της προσβασιμότητας, η προώθηση της καινοτομίας και πολλά άλλα».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κατά την ομιλία του δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι θεσμός που έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το 2002. Με την Τελετή Βράβευσης, το ΥΠΕΝ θέλησε να αποδώσει τα εύσημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους Τοπικούς Συντονιστές και γενικότερα στο στελεχιακό δυναμικό των Δήμων που με τις γνωστές σε όλους δυσκολίες (πρακτικές και θεσμικές) και σε πείσμα των καιρών, δούλεψαν με κέφι, πείσμα και φαντασία και προώθησαν μια σειρά πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες, άξιες προς μίμηση. Η βιώσιμη είναι ακριβώς μια ουσιαστική δράση για το κλίμα και τις .

Οι μετακινήσεις είναι ο καθρέφτης του επιπέδου ζωής και της ανάπτυξης. Εφόσον στοχεύουμε σε καλύτερη ποιότητα ζωής, τότε πρέπει να οργανώσουμε τις μεταφορές σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας. Αυτό σημαίνει μείωση των μετακινήσεων με Ι.Χ. μη ρυπογόνων μέσων μεταφοράς και απόδοση αστικού χώρου στους πεζούς, στα ΑΜΕΑ και στο ποδήλατο». Σημειώνεται ότι βασικό κριτήριο για τη βράβευση του Δήμου Βόλου, πέραν των σημαντικών τεχνικών έργων που υλοποιούνται, αποτέλεσε η επιτυχής υιοθέτηση του φετινού συνθήματος “mix & move – συνδυάζω & μετακινούμαι”, καθώς πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες μαζικές μετακινήσεις με όλους του πιθανούς εναλλακτικούς προς το Ι.Χ. τρόπους, όπως , ποδηλασία, χρήση υ αλλά και τρένου.

Το νέο βραβείο έρχεται να προστεθεί στα δύο ακόμη ιδιαίτερα σημαντικά βραβεία που κατακτήθηκαν στο πλαίσιο των BEST CITIES AWARDS, για την κατασκευή των κυκλικών κόμβων και τη μελέτη του νέου δικτύου ποδηλατοδρόμων, αναδεικνύοντας την πόλη του Βόλου ως μία εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πόλεων στον τομέα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση