Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Βόλος: η μοναδική πόλη με 3 ποδήλατα για ΑμΕΑ, 42 ηλεκτρικά και 92 συμβατικά
Βόλος: η μοναδική πόλη με 3 ποδήλατα για ΑμΕΑ, 42 ηλεκτρικά και 92 συμβατικά

Βόλος: η μοναδική πόλη με 3 ποδήλατα για ΑμΕΑ, 42 ηλεκτρικά και 92 συμβατικά

Με 350.000 ευρώ χρηματοδοτεί μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας το σύστημα αυτόματης διάθεσης 137 ποδηλάτων

Κ. Αγοραστός: «Σύγχρονες είναι οι που σκέφτονται διαφορετικά»

Σε ποδηλατούπολη μετατρέπεται ο Βόλος καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί μέσω ΕΣΠΑ την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος διάθεσης 137 ποδηλάτων.

Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, το συγκεκριμένο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ εντάθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και περιλαμβάνει το σύστημα αυτόματης διάθεσης 137 ποδηλάτων εκ των οποίων τα 3 είναι για άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τα 42 ηλεκτρικά και τα 92 συμβατικά.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι ο Δήμος Βόλου να διαθέτει τα ποδήλατα προς χρήση δωρεάν στους δημότες για να μετακινούνται με οικολογικό τρόπο μέσα στην πόλη, αποφεύγοντας τη χρήση αυτοκινήτου. Τ

ο σύστημα αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων, που θα παρέχεται δωρεάν έρχεται να ολοκληρώσει το της κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμων που είναι ενταγμένο στο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι σταθμοί αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων θα χωροθετηθούν στα εξής σημεία: Δημαρχείο, Τουριστικής Πληροφόρησης, Παραλία στις συμβολές – Φιλελλήνων και Αντωνοπούλου- Αργοναυτών, στην περιοχή του ΟΣΕ – ΙΚΑ ( και Αλ. Παπαδιαμάντη), στην πλατεία Ελευθερίας, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου (Γκλαβάνη και Ερμού), στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, στο πρώην δημαρχείο Ν. Ιωνίας, στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου (Πλαστήρα και Αθανασάκη).

«Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και τον δήμαρχο Αχ. Μπέο προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο που βοηθάει στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων της πόλης του Βόλου. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του προγράμματος των Στρατηγικών Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων χρηματοδοτούμε την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων στην πόλη του Βόλου. Σύγχρονες είναι οι που σκέφτονται διαφορετικά. Απώτερος στόχος είναι να περιοριστεί η κυκλοφορία και η ταχύτητα κίνησης των αυτοκινήτων καθιστώντας έτσι τα κέντρα των πόλεων ασφαλή και ευχάριστα για όλους και όχι μόνο για τους οδηγούς των αυτοκινήτων. Παράλληλα οι συγκεκριμένες πέρα από την μείωση της των αυτοκινήτων στην πόλη, συμβάλλουν στον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας .

Τι περιλαμβάνει σύστημα αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων

Θα εγκατασταθούν δέκα σταθμοί αυτόματης διάθεσης συμβατικών ποδηλάτων, με ειδικές θέσεις όπου τα ποδήλατα θα κλειδώνονται ηλεκτρονικά, και πρόσθετες θέσεις διάθεσης ηλεκτρικών ποδηλάτων νέας τεχνολογίας, με ηλεκτρονικό κλείδωμα στην περιοχή βάσης, χωρίς να απαιτούνται ειδικές θέσεις κλειδώματος.

Οι σταθμοί διάθεσης ποδηλάτων χωροθετούνται σε κομβικά σημεία της πόλης, όπως σημεία μετεπιβίβασης κοινού, χώρους στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου και στρατηγικά σημεία όπου εκτιμάται ότι θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση ποδηλατών (διοικητικά και κέντρα, εκπαιδευτικά κτίρια, πολιτιστικοί χώροι κ.α.)

Οι σταθμοί θα λειτουργούν καθημερινά όλο το 24ωρο, παρέχοντας ελευθερία στις ημέρα και νύχτα.

Σε εμφανείς θέσεις θα αναρτηθούν πληροφοριακοί χάρτες της πόλης με τα σημεία των θέσεων των σταθμών καθώς και του δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Κάθε σταθμός θα περιλαμβάνει δώδεκα (12) θέσεις ηλεκτρονικού κλειδώματος συμβατικών ποδηλάτων και ταυτόχρονα θα χρησιμοποιείται ως περιοχή βάσης ηλεκτρονικού κλειδώματος με χρήση ειδικού λογισμικού για μέχρι δέκα (10) ηλεκτρικά ποδήλατα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Hμερομηνίες εξετάσεων για τα Μουσικά Σχολεία #ΜουσικάΣχολεία - https://t.co/zX6Prys1Af -

  • Βαλκανιονίκης και ατομικό ρεκόρ ο Χρήστος Γκαράς στην Κωνσταντινούπολη #ΧρήστοςΓκαράς - https://t.co/IoTGn69gKR -

  • Παράσυρση 12χρονου στην Αγριά #παράσυρσημεμηχανάκι - https://t.co/9cEOooXEsB -

"Αλιεύοντας" την είδηση