Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Βιωματικά εργαστήρια από την “Πρόταση Ζωής” στη ΣΤ΄ τάξη του 30ου Δ.Σ. Βόλου
Βιωματικά εργαστήρια από την “Πρόταση Ζωής” στη ΣΤ΄ τάξη του 30ου Δ.Σ. Βόλου

Βιωματικά εργαστήρια από την “Πρόταση Ζωής” στη ΣΤ΄ τάξη του 30ου Δ.Σ. Βόλου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον  Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, πραγματοποίησε δύο βιωματικά εργαστήρια στη ΣΤ΄ τάξη του 30ου Δ.Σ. Βόλου, μετά από πρόσκληση του διευθυντή του σχολείου  Πασχάλη Δήμου και της δασκάλας της τάξης Κοντονίνα Ματίνας.

Τα επιστημονικά στελέχη Μαίρη Μπακατσέλου, ψυχολόγος και Γιούλη Πετροπούλου, κοινωνιολόγος, επισκέφτηκαν το σχολείο στις 28/9 και στις 5/10 και πραγματοποίησαν βιωματικές παρεμβάσεις στους μαθητές. Με δουλειά σε μικρές ομάδες και στην ολομέλεια, με τη χρήση εικαστικών μέσων και ασκήσεων ενεργητικής μάθησης, αναπτύχθηκαν τα θέματα της Αυτοεκτίμησης και της Διαχείρισης των Συγκρούσεων.

Το Κ.Π. «Πρόταση Ζωής» δραστηριοποιείται από το 1998 στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων και μεταξύ άλλων πραγματοποιεί δράσεις στα σχολεία της Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης του νομού, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει συνάψει ο ΟΚΑΝΑ και τα 75 Κέντρα Πρόληψης στην Ελλάδα, με το υπουργείο παιδείας.

Επίσης, σε ότι αφορά στη κοινότητα, οργανώνει και υλοποιεί σεμινάρια και εποπτείες για νηπιαγωγούς, δασκάλους και εκπαιδευτικούς σε προγράμματα Αγωγής Υγείας και σε άλλες θεματικές, καθώς και ομιλίες στους γονείς των μαθητών των σχολείων της Μαγνησίας.

Συνάντηση Δικτύωσης του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων

Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» με το Σωματείο Εργαζομένων της ΑΓΕΤ 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο pρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Κέντρου που αποβλέπει στην εξωστρέφεια και τη διαρκή συνεργασία με τοπικούς φορείς, πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία της ΑΓΕΤ με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου των Εργαζομένων της.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Ζυγούρης Νικόλαος-πρόεδρος του Δ.Σ., Χαντζάρας Ευάγγελος-αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Βαΐτσης Δημήτριος-γεν. γραμματέας του Δ.Σ.

Ο Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, παρουσίασε το έργο της «Πρότασης Ζωής», ενώ στη συνέχεια συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων με δράσεις οι οποίες θα έχουν ως σκοπό την υποστήριξη των οικογενειών των εργαζομένων στο γονεϊκό τους ρόλο.

Προτεινόμενες δράσεις:

Α) Κλειστή ομάδα γονέων παιδιών σχολικής και εφηβικής ηλικίας, μέσω διαδικτύου με τις εξής θεματικές:

 • Εξαρτήσεις (από νόμιμες και παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες, διαδίκτυο κ.ά.) – Αίτια

 • Η έννοια της αυτοεκτίμησης και η ενίσχυσή της

 • Επικοινωνία και ενεργητική ακρόαση στην οικογένεια

 • Πειθαρχία – Όρια

Β) Δίωρα αυτοτελή διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια, με δυνατότητα επιλογής από τα παρακάτω θέματα:

 • Γονείς και Πρόληψη

 • «Εμπόδια και φραγμοί στην επικοινωνία. Πότε επικοινωνούμε πραγματικά;»

 • «Εξαρτήσεις: Μορφές και Αιτιολογία»

 • Το παιδί μου και ο κόσμος της τεχνολογίας»

 • «Βελτιώνοντας την αυτοεκτίμησή μας»

 • «Σχολικός εκφοβισμός» (bullying)

 • «Η οριοθέτηση στα παιδιά».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

 • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

 • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση