Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή Δήμου Βόλου
Βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή Δήμου Βόλου

Βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή Δήμου Βόλου

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σχετικό έργο 1.000.000 ευρώ

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας από τη θεομηνία 4 και  5/4/2020 (ασφαλτικά περιοχής Δήμου Βόλου)», συνολικού προϋπολογισμού  1.000.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους  και τις τεχνικές υπηρεσίες, βελτιώνουμε την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην περιοχή του  Δήμου Βόλου, μετά τις βλάβες που προκάλεσε η θεομηνία του Απριλίου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είμαστε παρόντες με έργα που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπινων κοινοτήτων, δημιουργούν θέσεις εργασίας και στηρίζουν την τοπική οικονομία».

Το έργο

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των βλαβών του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, στην περιοχή του Δήμου Βόλου οι οποίες προκλήθηκαν τον Απρίλιο του 2020. Κατόπιν αυτοψίας μηχανικών της αρμόδιας Υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν σημαντικές βλάβες στο οδικό δίκτυο Δήμου Βόλου που δυσχεραίνουν τη διέλευση των οχημάτων. Τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες κυρίως στο οδόστρωμα, καθιζήσεις σε τμήματα των οδών κ.α.  Για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

-Φρεζάρισμα σε βάθος έως 4 εκ. ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζουν.

-Εφαρμογή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλλειψης με γαλάκτωμα.

-Διάστρωση ασφαλτικής στρώσης πάχους 5 εκ.

-Πλήρη διαγράμμιση (είτε αρχική είτε αναδιαγράμμιση) ασφαλτικού οδοστρώματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άμεση λύση για έναρξη προπονήσεων ζητά ο Ολυμπιακός Βόλου - https://t.co/ajRWTZE56n -

  • Δωρεάν rapid-test με τη διαδικασία drive-through στο Βόλο - https://t.co/whAB0vAoFC -

  • Αντιπλημμυρικά Περιφέρειας Θεσσαλίας: Ολοκληρώθηκαν έργα 530 εκατ. ευρώ και ξεκινούν νέα έργα 141,5 εκατ. ευρώ… - https://t.co/0M2Y8vBqgZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση