Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Βελτιώνει την Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Βελτιώνει την Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Βελτιώνει την Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ

Στη βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού  -Λάρισας πρόκειται να προχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού περνάει αύριο από την Οικονομική Επιτροπή και πηγαίνει για δημοπράτηση το έργο: «Ολοκλήρωση ασφαλτικών εργασιών της ΕΟ6 (ασφαλτικά – σήμανση – ασφάλεια ηλεκτροφωτισμός)». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.800.000,00 €  και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο  σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ασφαλέστερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων. Ο δρόμος αυτός λόγω της πολύχρονης χρήσης, της φθοράς αλλά και των έντονων καιρικών φαινομένων χρίζει άμεσης συντήρησης. Σκοπός των εργασιών αυτών είναι η επ του οδοστρώματος σε όσο δυνατόν καλύτερη κατάσταση, ώστε να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων. Επιπλέον, με έργα όπως αυτό δημιουργούμε και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Οι εργασίες αφορούν στην συντήρηση της Εθνικής Οδού με αρ.6 – Λάρισας και περιλαμβάνουν την ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα σε συνεχή , την κατασκευή τεχνικών για την ομαλή παροχέτευση της επιφανειακής ροής των υδάτων επί της οδού, την τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας και την επέκταση ηλεκτροφωτισμού.

H ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων αφορά την εξάλειψη τοπικών φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος και την ανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων για την αποκατάσταση της ομαλότητας και συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες :

  • Φρεζάρισμα σε βάθος έως 8 εκ ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζουν.
  • Εφαρμογή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλλειψης με γαλάκτωμα.
  • Διάστρωση ασφαλτικής στρώσης πάχους 5 εκ .
  • Κατασκευή αντιολισθηρής στρώση πάχους 4 εκ.

Εργασίες διάνοιξης και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου συνέχειας από το άκρο του καταστρώματος η οποία και θα καταλήγει σε φρεάτιο(συλλογής υδάτων).

Η τάφρος και τα θα είναι ορθογωνικής διατομής, με προστατευτική σχάρα. Αποξήλωση κατεστραμμένων στηθαίων – αντικατάσταση με νέων, θα προσαρμοστούν και θα ακολουθούν το ύψος του τμήματος των υπολοίπων στηθαίων.

Πλήρη διαγράμμιση (είτε αρχική είτε αναδιαγράμμιση) ασφαλτικού οδοστρώματος, με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας.

Η  τοποθέτηση επί πλέον ιστών, φωτιστικών σωμάτων κ.τ.λ. όπου κρίνεται απαραίτητη η βελτίωση του οδικού ηλεκτροφωτισμού σε της Εθνικής οδού καθ΄ υπόδειξη της Υπηρεσίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση