Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Βελτιώνει την πρόσβαση σε γεωργικo-κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Παλιούρι Βόλου η Περιφέρεια Θεσσαλίας  
Βελτιώνει την πρόσβαση σε γεωργικo-κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Παλιούρι Βόλου η Περιφέρεια Θεσσαλίας   

Βελτιώνει την πρόσβαση σε γεωργικo-κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Παλιούρι Βόλου η Περιφέρεια Θεσσαλίας  

Στη φάση της υλος εισέρχεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  ένα ακόμη έργο αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο , προϋπολογισμού 240.000 ευρώ. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου «Παρεμβάσεις για τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δ.Ε. Αισωνίας- Δήμου ».

Σε του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων της παραγωγής. Σε συνεργασία με τον ενισχύουμε την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών και τη διακίνηση των προϊόντων και των εμπορευμάτων.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα που εκπονήσαμε χρηματοδοτούμε έργα αγροτικής οδοποιίας, ενώ διεκδικήσαμε και πετύχαμε επιπλέον χρηματοδότηση για ακόμα περισσότερα έργα.

Με στρατηγική και προσανατολισμό στεκόμαστε στην πράξη δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου και στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, στην της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής».

Αντικείμενο έργου

Το έργο έχεις ως στόχο την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης αγροτικής οδού μήκους 1.949 μ. που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου θέση και  εκατέρωθεν της οποίας υφίστανται γεωργικές  και κτηνοτροφικές ή μικτές εκμεταλλεύσεις, με διατήρηση των υφιστάμενων γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού.

Η διατομή που εφαρμόζεται είναι η η2, δηλαδή με πλάτος ασφαλτικού καταστρώματος 4,50 μ. και πλάτος  εκατέρωθεν ερεισμάτων 30 εκ.

Δεδομένου ότι η υπόψη αγροτική έχει σταθερό υπόβαθρο, οι κύριες  εργασίες που θα εκτελεστούν είναι η διάστρωση θραυστού υλικού οδοστρωσίας (3Α) συνολικού πάχους 20 εκ. και κατόπιν ασφαλτότρωση της οδού με τάπητα πάχους 5 εκ.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση