Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Β. Τουρνάς : «Προχωρούν οι διαδικασίες ανέγερσης του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου»
Β. Τουρνάς : «Προχωρούν οι διαδικασίες ανέγερσης του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου»

Β. Τουρνάς : «Προχωρούν οι διαδικασίες ανέγερσης του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου»

Η επιτάχυνση των διδικσιών της ένταξης και έγκρισης, μέσω ΣΔΙΤ, από την αρμόδια Διϋπουργική Επιτροπή, της ανέγερσης του νέου μεγάρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε οικόπεδο, που παραχώρησε ο Δήμος , ήταν, για μία ακόμη φορά, το θέμα της συνάντησης της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. ς  Ζέττας Μ. Μακρή με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Τουρνά, την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022.
Ήταν η δεύτερη, στην σειρά, συνάντηση της κ. Μακρή με τον κ. Τουρνά, από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Νοέμβριο του 2021,  καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικά ακανθώδες και ταλαιπωρεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τους πυροσβέστες του Βόλου.
Άλλωστε, είναι γνωστό το ενδιαφέρον της υφυπουργού Παιδείας, η οποία, σε στενή συνεργασία με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού ς, παρακολουθεί, διεξοδικά, βήμα – βήμα, την εξέλιξη των διαδικασιών από το Φθινόπωρο του 2019, ενώ έχει διοργανώσει, με δική της πρωτοβουλία, αλλά και έχει συμμετάσχει σε ανάλογες συναντήσεις και με τον προκάτοχο του κ. Τουρνά, τον Ν. Χαρδαλιά.
Ο κ. Τουρνάς επανέλαβε στην κ. Μακρή ότι η βούληση της ς ηγεσίας αλλά και του ιδίου καθώς και η ξεκάθαρη δέσμευσή του είναι να ανεγερθεί νέο κτίριο, που θα στεγάσει τις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μάλιστα, προς επίρρωση των λεγομένων του, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής έχει, ήδη, ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες για την αποδοχή της δωρεάς του οικοπέδου από τον Δήμο Βόλου και έχει αποστείλει στις αρμόδιες του Υπουργείου Οικονομικών τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να περαιωθεί η διαδικασία και να δημοσιευθεί η αποδοχή στην Εφ της Κυβέρνησης.
Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την παρούσα χρονική στιγμή, εργάζονται, συντεταγμένα και μεθοδικά, προκειμένου να κατατεθεί, σύντομα, στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, ώριμος φάκελος, με πλήρεις κτιριολογικές προδιαγραφές και επιχειρησιακά σχέδια του συγκεκριμένου κτιρίου. Στόχος του συγκεκριμένου Υπουργείου είναι ο φάκελος του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου να κατατεθεί στην πρώτη δέσμη των συνολικά 64 Τοπικών Κέντρων Επιχειρήσεων (ΤΟ.ΚΕ.Π.Π.), που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ». Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» αποτελεί την μεγαλύτερη προσπάθεια που έχει γίνει ποτέ για την αναβάθμιση των δομών και του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας και η οποία αφορά σε μια επιχειρησιακή κάθετη δομή σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο με λειτουργικές και οργανωτικές υποστηρικτικές οριζόντιες δομές που λειτουργούν ως ομπρέλα στο μηχανισμό.
Με την ένταξη του συγκεκριμένου κτιρίου στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ θα καλυφθούν οι ανάγκες σε χώρους που στην υφιστάμενη κατάσταση απουσιάζουν, θα αναβαθμισθεί η ποιότητα και η ασφάλεια ενώ θα εκσυγχρονισθεί η εικόνα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Τουρνά για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά της για συνάντηση αλλά και για την αναλυτική ενημέρωση, δήλωσε ότι: «Βήμα – βήμα παρακολουθώ, με γνήσιο ενδιαφέρον, την μεθοδική, συντονισμένη και αποτελεσματική προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα, όπως είναι η ανέγερση του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου αξιοποιώντας τις Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα».
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση