Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Β’ φάση κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου Μαλάκι – Βόλος
Β’ φάση κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου Μαλάκι – Βόλος

Β’ φάση κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου Μαλάκι – Βόλος

Προωθείται το έργο  της Β' φάσης   κατασκευής αποχέτευσης  ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου Μαλάκι – Βόλος, προϋπολογισμού 17 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από το Ταμείο Συνοχής. Η σχετική απόφαση ένταξης του έργου στο αντίστοιχο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών – Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 20014 – 2020 αναρτήθηκε ήδη στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή και την συνέχιση των απαιτούμενων έργων για τη βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Βόλου, καθώς και στην κάλυψη των οικισμών, και περιλαμβάνει:

  1. Εργασίες ολος της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Αγριάς, με την κατασκευή αγωγών σε μήκος 12 χιλιομέτρων.
  2. Σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός) της ΔΕΥΑΜΒ, με την ολο της κατασκευής τεσσάρων αντλιοστασίων
  3. Τη μελέτη για την επέκταση της ΕΕΛ και τη μελέτη για τα εσωτερικά δίκτυα των οικισμών Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Μάραθος, Αγ. Γεώργιος Κυνηγών, Βελανιδιά, Κριθαρια, Μαλάκι, Πλανίδια, Άνω και Κάτω Λεχώνια και για τα και τους αγωγούς μεταφορά για τα δύο παραλιακά Μαλάκι Βόλος και Νέα Αγχίαλο – Βόλος
  4. Επέκταση  της ΕΕΛ για την υποδοχή λυμάτων από τους οικισμούς Αγριάς και Νέας Αγχιάλου
  5. Την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων
  6. Τις αρχαιολογικές εργασίες που πιθανώς θα προκύψουν

Η ένταξη και χρηματοδότηση του ιδιαίτερα αυτού σημαντικού έργου για το , την αειφόρο ανάπτυξη και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, καη δυνατή χάρις στην υποδειγματική και εποικοδομητική προσπάθεια και συνεργασία του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, που ανταποκρίθηκαν με απόλυτη συνέπεια στις απ ενός τέτοιου έργου.

Επιλογή Ευθύνης: Ξαναεντάσσουν στο ΕΣΠΑ ενταγμένα έργα της ΔΕΥΑΜΒ που καθυστερούν να ολοκληρώσουν!

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τα δήθεν  της ΔΕΥΑΜΒ που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, από την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:«Ήταν να το ζήσουμε κι αυτό! Η δημοτική αρχή, σε ένα διάλειμμα ανάμεσα στα αυτόφωρα σε βάρος δημοσιογράφων, θυμήθηκε και τη ΔΕΥΑΜΒ. Και με ανακοίνωσή της κομπάζει, όχι γιατί κατάφερε να εντάξει κάποια της ΔΕΥΑΜΒ στο ΕΣΠΑ, αλλά γιατί ξαναεντάσσει αυτά που παρέλαβε ενταγμένα και σε πλήρη εξέλιξη από την προηγούμενη δημοτική αρχή! Και που αναγκάζεται να τα ξαναεντάξει, γιατί ενώ τα έργα αυτά έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού,   σέρνονται ακόμη από παράταση σε παράταση, με συνέπεια να κατατάσσονται σε κατηγορία phasing. Φυσικά, η εκ νέου ένταξή τους γίνεται σε βάρος άλλων έργων που θα έπρεπε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, όπως το αποχετευτικό δίκτυο της Ν. Αγχιάλου και η β΄φάση του αποχετευτικού δικτύου Αγριάς, τα οποία έχουν πλήρη ωριμότητα από πλευράς μελετών.

Συγκεκριμένα, από την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής προκύπτει ότι ξαναεντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ:

  1. Το έργο «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς Δ. Βόλου», το οποίο, με βάση την σύμβαση, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 21-12-2015.
  2. Το έργο «Σύνδεση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς Δ. Βόλου», το οποίο, με βάση τη σύμβαση, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 28-2-2015. Ναι, πρόκειται για το έργο που περιλαμβάνει και το αντλιοστάσιο στα «Αστέρια Αγριάς», για το οποίο κορόιδευαν τον κόσμο πως θα απεντασσόταν από το ΕΣΠΑ αν δεν ολοκληρωνόταν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου!

Από την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής προκύπτει επίσης ότι ξαναεντάσσεται στο ΕΣΠΑ η «Μελέτη Αποχέτευσης Ακαθάρτων Παραλιακού Μετώπου Βόλου – Επέκτασης ΕΕΛ ΔΕΥΑΜΒ», η οποία είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και η οποία, με βάση τη σύμβαση, θα έπρεπε να έχει παραδοθεί την 17-2-. Η χρηματοδότηση της μελέτης από το ΕΣΠΑ αποτελούσε και δέσμευση του προγράμματος για ένταξη στο ΕΣΠΑ και των αντίστοιχων έργων. Αυτό λοιπόν που γίνεται τώρα είναι η ένταξη του έργου της επέκτασης των ΕΕΛ (Βιολογικού), που αποτελεί το ένα από τα αντικείμενα της μελέτης. Αντίθετα, στην ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά για ένταξη και των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Μάραθος, Αγ. Γεώργιος Κυνηγών, Βελανιδιά, Κριθαριά, Μαλάκι, Πλανίδια, Άνω και Κάτω Λεχώνια, που επίσης αποτελούν αντικείμενο της μελέτης.

Στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής δεν γίνεται, εξάλλου, καμία αναφορά σε δύο ακόμη έργα, που επίσης παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και σε πλήρη  εξέλιξη και τα οποία επίσης θα έπρεπε να  έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα:

α/ «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ιωλκού»,  το οποίο, με βάση τη σύμβαση, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 4-5-2015, και

β/ «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγ. Στεφάνου Δ. Βόλου», το οποίο, με βάση τη σύμβαση, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 28-11-2015.

Θεωρούμε αυτονόητο πως και τα έργα αυτά θα ξαναενταχθούν στο ΕΣΠΑ προκειμένου να ολοκληρωθούν, σε βάρος φυσικά άλλων  νέων έργων της ΔΕΥΑΜΒ. Οπότε δεν έχουμε παρά να αναμένουμε σύντομα μια ακόμη πανηγυρική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για το νέο μεγάλο της επίτευγμα …

Η μόνη τελικά είδηση που έκρυβε η ανακοίνωση είναι πως η δημοτική αρχή αναγνωρίζει ότι το έργο της προηγούμενης ήταν έργο πνοής!

Η δημοτική αρχή

Διέκοψε την παρασκευή κουραμπιέδων και μελομακάρονων, προφανώς σε αυτή την ενασχόληση θα οφείλεται η απουσία της από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Νατάσσα Οικονόμου για να μας απαντήσει (;) για το έργο της αποχέτευσης στο παραλιακό μέτωπο και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού!

Με τη συμβουλή να αφήσει την ενασχόληση με το Δήμο σε άλλους και άλλες, που μπορούν κάτι να προσφέρουν, της ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Ετος, μακριά από την πολιτική, που μόνο πίκρες της φέρνει!

Σημ. Λόγω των αργιών, οπότε θα έχιε και χρόνο, ας διαβάσει ξανά ποσά και αντικείμενο του έργου. Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρει σημαντικές διαφορές. Για να μην εκθέτει τον πολιτικό της μέντορα δηλαδή…

Επιλογή Ευθύνης: «Απορία ψάλτου, βηξ»

Ο  μισογυνισμός – σεξισμός και ο φασισμός είναι οι δύο όψεις  του ίδιου νομίσματος

 

«Απορία ψάλτου, βηξ», είναι το σχόλιο  της  παράταξης «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» στη (μη) απάντηση της δημοτικής αρχής στα συγκεκριμένα στοιχεία που η παράταξη παρέθεσε με τη χθεσινή της ανακοίνωση για τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ. «Μία ακόμη προσπάθεια πολιτικής εξαπάτησης  της τοπικής κοινωνίας έπεσε στο κενό»,   τονίζεται  χαρακτηριστικά.

Η   ανακοίνωση καταλήγει: «Όσο για τις απαξιωτικές προσωπικές αναφορές στην επικεφαλής της παράταξής μας, Νατάσα Οικονόμου, καμία έκπληξη.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο  μισογυνισμός – σεξισμός και ο φασισμός είναι οι δύο όψεις  του ίδιου νομίσματος.»

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση