Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Τους επιμορφώνουν τον Απρίλιο για τη νέα σχολική χρονιά..!
Τους επιμορφώνουν τον Απρίλιο για τη νέα σχολική χρονιά..!

Τους επιμορφώνουν τον Απρίλιο για τη νέα σχολική χρονιά..!

Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής μπλόκαραν επιμόρφωση στο 9ο Σχολείο

 Την διαδικασία επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που διορίστηκαν στην χωρίς να έχουν τα αν προσόντα, μπλόκαραν σήμερα το πρωί, στο 9ο Σχολείο Βόλου, στη συνοικία Παλαιού Λιμεναρχείου,  μέλη του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ .

Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από το σχολείο στις 8 το πρωί και δεν επέτρεψαν να γίνει η επιμόρφωση, η οποία κατήγγειλαν ότι γίνεται ενώ μπήκε ο Απρίλιος, τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν από τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο ανάλογων κινήσεων που έγιναν Πανελλαδικά.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής Μιχάλης Σκρίμπας, επισήμανε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για επιμορφωτικές ημερίδες 4-5 ωρών, που θεωρούν κάποιοι πως είναι αρκετές να υποκαταστήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτηθεί μέσα από και διδακτορικά διπλώματα σπουδών, σκοπό έχουν την απαξίωση των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, αφού καταπατάται το δικαίωμα τους σε ίσες ευκαιρίες, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνονται οι τίτλοι σπουδών και συνεχίζεται η εργασιακή ομηρία των αναπληρωτών καθηγητών ΕΑΕ.

Οι αναπληρωτές καθηγητές ζητούν κατάργηση του . 4415, που δίνει το δικαίωμα στο υπουργείο να τοποθετήσει στην καθηγητές που δεν έχουν τα προσόντα και ζητούν κάλυψη των δομών Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης, με αποκλειστικά με καταρτισμένο προσωπικό στα πλαίσια του προσοντολογίου που όριζε ο ν.3699/2008.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση