Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΒΟΛΟΣ / Τους επιμορφώνουν τον Απρίλιο για τη νέα σχολική χρονιά..!
Τους επιμορφώνουν τον Απρίλιο για τη νέα σχολική χρονιά..!

Τους επιμορφώνουν τον Απρίλιο για τη νέα σχολική χρονιά..!

Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής μπλόκαραν επιμόρφωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

 Την διαδικασία επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που διορίστηκαν στην Ειδική Αγωγή χωρίς να έχουν τα ανάλογα προσόντα, μπλόκαραν σήμερα το πρωί, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, στη συνοικία Παλαιού Λιμεναρχείου,  μέλη του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης και της .

Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από το σχολείο στις 8 το πρωί και δεν επέτρεψαν να γίνει η επιμόρφωση, η οποία κατήγγειλαν ότι γίνεται ενώ μπήκε ο Απρίλιος, τη στιγμή που οι προσλήφθηκαν από τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο ανάλογων κινήσεων που έγιναν Πανελλαδικά.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής Μιχάλης Σκρίμπας, επισήμανε ότι ο σχεδιασμός του για επιμορφωτικές ημερίδες 4-5 ωρών, που θεωρούν κάποιοι πως είναι αρκετές να υποκαταστήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτηθεί μέσα από και διδακτορικά διπλώματα σπουδών, σκοπό έχουν την απαξίωση των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, αφού καταπατάται το δικαίωμα τους σε ίσες ευκαιρίες, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνονται οι τίτλοι σπουδών και συνεχίζεται η εργασιακή ομηρία των αναπληρωτών καθηγητών ΕΑΕ.

Οι αναπληρωτές ζητούν κατάργηση του Ν. 4415, που δίνει το δικαίωμα στο υπουργείο να τοποθετήσει στην Ειδική Αγωγή που δεν έχουν τα προσόντα και ζητούν κάλυψη των δομών Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης, με αποκλειστικά με καταρτισμένο προσωπικό στα πλαίσια του προσοντολογίου που όριζε ο ν.3699/2008.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση