Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Τοποθέτηση wifi στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας
Τοποθέτηση wifi στα λεωφορεία  του Αστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας

Τοποθέτηση wifi στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας

Πρωτοβουλίες για την επιπλέον εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των αναγκών των επιβατών λαμβάνει το Αστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, μεταξύ των οποίων η τοποθέτηση wifi στα αστικά λεωφορεία, αλλά και η ενός συστήματος διαχείρισης στόλου ώστε να είναι υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια στα δρομολόγια. Επίσης ενόψει των εορτών ετοιμάζει ένα πακέτο προσφοράς για τους επιβάτες, όπου στα δέκα εισιτήρια στην α’ και β΄ζώνη θα δίνεται και μια δωρεάν διαδρομή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Αστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Νίκος Ευαγγελινός είπε ότι η νέα διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ επιθυμεί ο χρήστης του αστικού λεωφορείου να είναι προνομιούχος σε σχέση με τον χρήστη του Ι.Χ. και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε μια συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, με τον επίκουρο καθηγητή Γιώργο Σαχαρίδη, με σκοπό να εγκαταστήσουμε και να παρέχουμε στην αρχή δωρεάν wifi στους και σε δεύτερο στάδιο να δημιουργήσουμε ένα σύστημα διαχείρισης στόλου ώστε να μπορούμε να είμαστε πιο ακριβείς στη δρομολόγηση των λεωφορείων και να αντιμετωπίζουμε σε πραγματικό χρόνο τις όποιες έκτακτες καταστάσεις».

Ο κ. Ευαγγελινός είπε ότι το επόμενο στάδιο θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα είτε μέσα από την εφαρμογή GREENYOURMOVE, είτε μέσα από κάποια άλλη εφαρμογή, ώστε να μπορεί να βλέπει και ο επιβάτης του αστικού λεωφορείου σε πραγματικό χρόνο που βρίσκεται το λεωφορείο που θέλει να χρησιμοποιήσει. “Αυτή τη στιγμή στο GREENYOURMOVEυπάρχουν αναρτημένα τα δρομολόγιά μας και μπορεί να δει ο επιβάτης τις ώρες που είναι δρομολογημένα τα λεωφορεία στην κάθε γραμμή, αλλά δεν είναι σε πραγματικό χρόνο, είναι ο προγραμματισμός που έχουμε κάνει από την αρχή” σημείωσε.

Επίσης είπε ότι οι πολίτες του Βόλου συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους έναντι της συγκοινωνίας, γεγονός που προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα, ρύπανση του περιβάλλοντος και κόστος και χάσιμο χρόνου για τον επιβάτη. «Αν χρησιμοποιήσουμε όλο και περισσότεροι την αστική συγκοινωνία, θα έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής» ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Αστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Νίκος Ευαγγελινός.

Επιπλέον ενόψει των Χριστουγέννων, το αστικό ΚΤΕΛ θα κάνει ένα πακέτο προσφοράς για τους επιβάτες του, στα δέκα εισιτήρια στην α’ και β΄ ζώνη θα δίνει και μια δωρεάν διαδρομή. « Κι αυτό για να έρθουμε πιο κοντά στον επιβάτη και να δώσουμε μια έξτρα παροχή ώστε να έρθει κοντά μας. Το πακέτο θα διατίθεται από τα κεντρικά εκδοτήρια. Ως τις γιορτές θα έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται. Θα δούμε την ανταπόκριση του κόσμου και αναλόγως θα δείξει πόσο θα κρατήσει η συγκεκριμένη προσφορά».

Αγορά μικρού λεωφορείου ΑμεΑ

Η νέα διοίκηση εξετάζει επίσης πως θα γίνουν πιο λειτουργικές οι γραμμές για την εξυπηρέτηση όλων των συνοικιών της πόλης και ίσως γίνουν κάποιες τροποποιήσεις κάποιων γραμμών ή επεκτάσεις ώστε να εξυπηρετήσουμε περισσότερες περιοχές του Βόλου. Επιπλέον το αστικό ΚΤΕΛ δρομολογεί τη τουριστικού γραφείου ενώ αγόρασε ένα μίνι λεωφορείο για να μεταφέρει ΑμεΑ, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Το λεωφορείο αυτό θα ξεκινήσει δρομολόγια τη νέα χρονιά.

Τέλος το αστικό ΚΤΕΛ προέβη στην αγορά ενός δεύτερου μικρού λεωφορείου που θα δρομολογηθεί στις αστικές γραμμές για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Βόλου και να περνά από στενούς δρόμους που δε μπορεί να περάσει το μεγάλο λεωφορείο.

Τέλος ο κ. Ευαγγελινός ανέφερε ότι οι μέτοχοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη αν και περίοδο κρίσης και αντικατέστησαν στα λεωφορεία τους με νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, πάνω από το 90% και «εμείς σαν εταιρία θα προσπαθήσουμε να μπούμε σε αυτή τη λογική. Προσπαθούμε κάθε τόσο να προσφέρουμε περισσότερα προς τον επιβάτη. Περιμένουμε και την ανταπόκριση των πολιτών, να βοηθήσουν την πόλη να αναπνεύσει».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση