Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Toν Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τιμά η 111 Π.Μ.
Toν Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τιμά η 111 Π.Μ.

Toν Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τιμά η 111 Π.Μ.

Toν Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελο Μιχαήλ,  τιμά και φέτος η στη Ν. Αγχίαλο από το Σάββατο 4 έως και σήμερα  Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, ανήμερα της ς.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης Ν. Αγχιάλου σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017  θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 11:00 θα τελεστεί Επίσημος Εορτασμός – Δοξολογία για την εορτή των Προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, προεξάρχοντος του  μητροπολίτου Δημητριάδος   Ιγνατίου.

Η Μονάδα δεν θα είναι επισκέψιμη για το κοινό πριν τις 13:00.

H γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου ς Μαρίνα  

«Σήμερα 8 Νοεμβρίου, γιορτάζει η Πολεμική μας Αεροπορία. Γιορτάζουν  οι φύλακες του εναέριου χώρου μας, οι πιλότοι που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με την κάθε είδους πρόκληση.

Σε μία περίοδο που τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, η ύπαρξη μίας σύγχρονης και ισχυρής Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια όλων των Ελλήνων. Αποτελεί εκτός από αποτρεπτικό παράγοντα και ταυτόχρονα ισχυρό εφόδιο σε διαπραγματεύσεις και συμφωνίες.

Η Ελλάδα αποτελεί ισχυρό πυλώνα σταθερότητας και συνεργασίας  χάρη στην αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του εθνικού αμυντικού μας συστήματος.

Η αξιοπιστία της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικά, καθώς και η εγρήγορσή τους να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόσκληση και πρόκληση, δείχνει την ισχυρή μας βούληση να εργαστούμε υπέρ της ειρήνης και της νομιμότητας διεθνώς.

Η ομοψυχία με την οποία λειτουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, παραδειγματίζει αξίες που διέπουν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκτέλεση του καθήκοντος όπου παρόλο την οικονομική κρίση,  παραμένουν αναλλοίωτες.

Χαιρετούμε τους πιλότους μας. Τους δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους.   Ευχόμαστε χρόνια πολλά  και καλή δύναμη σε όλους».

 

Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων

Την Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων εορτάζει η Εκκλησία την Τετάρτη 8/11.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι η Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής των Αρχαγγέλων, του Αγίου Νεκταρίου και η Παράκληση στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες.

Για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών θα δρομολογηθεί λεωφορείο, το οποίο, την παραμονή στις 4.30μ.μ. θα ξεκινήσει από τη Νομαρχία, με στάσεις στα Δικαστήρια, στο και στην ς.

Την Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων πανηγυρίζουν, επίσης:

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών παλαιού Κοιμητηρίου Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλόχιος Μήλτος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών υ

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας

Την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Ιερομόναχος Σεραφείμ, αδελφός της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών, την παραμονή της εορτής, θα δρομολογηθεί λεωφορείο, που θα ξεκινήσει στις 4μ.μ. από το παλαιό Κοιμητήριο στη Ν. Ιωνία, με στάση, στις 4.20μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου.

 

Ιερός Κοιμητηριακός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών ς

Την παραμονή της εορτής, στις 5μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιερομ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο π. Γεώργιος Πράσινος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση