Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / To Παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τα 75 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη
To Παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τα 75 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη

To Παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τα 75 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη

Το Σάββατο 9 Μάη, 75 χρόνια από την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης των λαών, στις 11.00 το πρωί στην Κίτρινη Αποθήκη (Βασάνη με Γαζή), οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με την -ΔΣΕ, συνδιοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, παίρνοντας όλα τα προστασίας.

Θα ακολουθήσει ιστορικός περίπατος σε σημεία της πόλης, που θα καταλήξει στην πλ. Ελευθερίας. Την ιστορική περιήγηση θα κάνει ο Θανάσης Βογιατζής, πρόεδρος του παραρτήματος Βόλου της -ΔΣΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: “Τιμάμε τα 75 χρόνια από την 9η Μάη 1945, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Τιμάμε τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων, όσους και όσες έδωσαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές και τις εξορίες, στην παρανομία, στα εκτελεστικά αποσπάσματα και στα μπλόκα, ταγμένοι στον αγώνα για τη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού. Τιμάμε και υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια κόντρα στην παραχάραξη της Ιστορίας και στη συκοφαντία της τεράστιας προσφοράς της ΕΣΣΔ και του κόκκινου στρατού, των Αντιστασιακών απελευθερωτικών κινημάτων στις κατεχόμενες χώρες της Ευρώπης για την καθοριστική συμβολή τους στη συντριβή του ναζιστικού τέρατος.

Στη χώρα μας είμαστε περήφανοι για τις χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, του έδωσαν τη ζωή τους, τραυματίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν αγωνιζόμενοι κατά του φασιστικού ιμπεριαλισμού, για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Είμαστε περήφανοι και τιμάμε τη Μεγάλη ΕΑΜική Αντίσταση του λαού μας, εμπνευστής, οργανωτής, ψυχή και αιμοδότης της οποίας υπήρξε το τιμημένο ΚΚΕ. Της ΕΑΜικής Αντίστασης που έσωσε το λαό μας από την πείνα και τον εξανδραποδισμό και απελευθέρωσε τη χώρα, όταν οι αστοί πολιτικοί εγκατέλειπαν το λαό στην τύχη του ή συνεργάζονταν με τον κατακτητή.

Η Αντιφασιστική Νίκη που επισφραγίστηκε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής που δίνει τεράστιες δυνατότητες για την αξιοποίηση των επιτευγμάτων της Επιστήμης και της τεχνικής σε όφελος και με σκοπό την ικανοποίηση των διευρυνόμενων αναγκών των εργαζομένων. Το επιβεβαιώνει, άλλωστε, και η σημερινή πραγματικότητα της πανδημίας του κορονοϊού και της αντιμετώπισής της στις καπιταλιστικές χώρες πληρώνοντας βαρύ τίμημα οι εργαζόμενοι, που επιβεβαιώνει ότι ο καπιταλισμός στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο έχει σαπίσει και μόνον δεινά φέρνει για τους λαούς.

Η αντιφασιστική Νίκη διδάσκει, επίσης, πως η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αποτελεσματική όταν η πάλη μας στρέφεται ενάντια στον μονοπωλιακό καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, που γεννά, θρέφει και χρησιμοποιεί το φασισμό ως μορφή άσκησης της εξουσίας του Κεφαλαίου για τα συμφέροντά του. Διδάσκει και εμπνέει τις νέες γενιές στους αγώνες που συνεχίζονται για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά και μετανάστευση, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Γι’ αυτό η ιμπεριαλιστική και η οπορτουνιστική προπαγάνδα φτάνει στο σημείο να ισχυρίζεται ότι ο λαός της ΕΣΣΔ πολέμησε και αντιστάθηκε λόγω της τρομοκρατίας που του ασκήθηκε από τη σοβιετική ηγεσία και το κράτος. Είναι αντικομμουνισμός στα όρια του παραλόγου. Αν ζούσαν σε συνθήκες τρόμου δεν θα πάλευαν με τόση αυταπάρνηση κατά των ναζιστών. Όμως έδειξαν ανεξάντλητο ηρωισμό και έκαναν τεράστιες θυσίες σε αυτό τον πόλεμο, αποτέλεσμα συνειδητής συμμετοχής και πειθαρχίας, πίστης στην υπεράσπιση του σοσιαλισμού, γι ‘αυτό και νίκησαν.

Η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα επιχειρούν την αμαύρωση της τεράστιας συνεισφοράς της ΕΣΣΔ και του κόκκινου στρατού, των Αντιστασιακών κινημάτων όπου πρωτοστάτησαν τα κομμουνιστικά κόμματα, στην Αντιφασιστική Νίκη.

Η ΕΕ όρισε την 23 Αυγούστου ημέρα κατά των ολοκληρωτισμών. Επιδίδονται στη συκοφάντηση του σοσιαλισμού- κομμουνισμού με την ανιστόρητη επιχείρηση εξομοίωσης του σοσιαλισμού -κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού, αθωώνοντας έτσι το φασισμό.

Το επιδιώκουν με τα αντικομμουνιστικά μνημόνια της ΕΕ με την επιχείρηση αναθεώρησης της Ιστορίας του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου. Την ίδια στιγμή ανέχονται και στηρίζουν αντιδραστικά καθεστώτα χωρών- μελών της ΕΕ (Βαλτικές χώρες, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Ουκρανία κλπ) οι οποίες όπου επιδίδονται στην καταστροφή Αντιστασιακών Μνημείων, απαγορεύουν την χρήση Αντιστασιακών και κομμουνιστικών συμβόλων και τη δράση κομμουνιστικών κομμάτων, ενώ, ταυτόχρονα, τιμούν τους συνεργάτες των Ες -Ες, των ναζί εγκληματιών. ΕΕ και ΗΠΑ στηρίζουν την επιχείρηση ιστορικής αποκατάστασης και δικαίωσης των φασιστών στις χώρες αυτές, αποκαλώντας τους «αγωνιστές της δημοκρατίας» γιατί πολέμησαν κατά του Κόκκινου Στρατού και της σοβιετικής εξουσίας.

Ακόμη η Ιμπεριαλιστική ΕΕ όρισε την 9 Μάη ως μέρα της Ευρώπης επιδιώκοντας να σβηστεί από την ιστορική μνήμη και να μην τιμάται η Αντιφασιστική Νίκη, ως μέρα που συμβολίζει την ήττα του φασισμού -ναζισμού. Για να μην μαθαίνουν οι νέες γενιές τις ευθύνες του ιμπεριαλισμού για την ενίσχυση και ανάδειξη του φασιστικού τέρατος -που είναι μια μορφή αστικής διακυβέρνησης και επιλέγεται από τα μονοπώλια όταν δε μπορούν με άλλο τρόπο να εφαρμόσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Επιδιώκουν να μη μαθαίνουν την αληθινή Ιστορία οι νέοι για να μην διδάσκονται μπροστά στα αδιέξοδα του καπιταλισμού, πως υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει διέξοδος σε όφελος των λαών, η εργατική εξουσία και η σοσιαλιστική -κομμουνιστική κοινωνία που αξίζει να αγωνίζονται για να την εγκαθιδρύσουν και να την οικοδομήσουν για ένα ευτυχισμένο μέλλον για την ανθρωπότητα.

Οι επιδιώξεις τους πρέπει να αποτύχουν με τη δράση και των αγωνιστών, των φίλων της Αντίστασης και του απελευθερωτικού αγώνα. Απέναντί τους έχουν χρέος να βρεθούν εργαζόμενοι, επιστήμονες, διανοούμενοι, όλοι οι άνθρωποι που δεν αποδέχονται τη διαστρέβλωση της Ιστορίας και τον αντικομμουνισμό.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, οι Απόγονοι και οι Φίλοι της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τιμώντας την Αντιφασιστική Νίκη, 75 χρόνια μετά:

Καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για την επιχείρηση αναθεώρησης και παραχάραξης της Ιστορίας του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, την εξομοίωση του σοσιαλισμού -κομμουνισμού με τον φασισμό.

Καταγγέλλουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΕΕ- -ΗΠΑ που για τα γεωστρατηγικά, οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλίων – για έλεγχο αγορών, πηγών και δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων- καταστρέφουν ολόκληρες χώρες και προκαλούν πόνο και δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπων που οδηγούνται στη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας, όλα τα αστικά κόμματα, προωθούν την ολοένα βαθύτερη ενσωμάτωση της χώρας στο , την ΕΕ, μετατρέπουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο με τις στρατιωτικές βάσεις, με κινδύνους για το λαό μας και τους άλλους γειτονικούς λαούς.

Απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει άμεσα τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις -αποζημιώσεις από τη Γερμανική κυβέρνηση, χρέος στο λαό μας που πλήρωσε τις τεράστιες καταστροφές του κατακτητή στη χώρα μας και έδωσε εκατόμβες θύματα στην απελευθερωτική πάλη από τη ναζιστική κατοχή.

Σήμερα, που οι αστικές κυβερνήσεις φορτώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστική οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους που υποφέρουν από τις αντεργατικές πολιτικές, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την ολοένα μεγαλύτερη αδυναμία ικανοποίησης των αναγκών τους, επιβεβαιώνεται ότι ο καπιταλισμός δεν έχει τίποτα θετικό να δώσει στην ανθρωπότητα.

Με τα διδάγματα της Αντιφασιστικής Νίκης, συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο απαιτώντας κλείσιμο των βάσεων του θανάτου. Παλεύουμε για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ. Παλεύουμε με το ΚΚΕ για την σοσιαλιστική -κομμουνιστική κοινωνία.

Μπροστά στην πανδημία αλλά στη νέα βαθιά οικονομική , η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αγωνιζόμαστε, μαζί με το ταξικό εργατικό -λαϊκό κίνημα για την ενίσχυση και ανάπτυξη του Δημόσιου Τομέα Υγείας, για προστασίας των υγειονομικών και των άλλων εργαζομένων, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά , να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι το κόστος αντιμετώπισης της πανδημίας και της νέας οικονομικής κρίσης που ήδη έχει εκδηλωθεί.

Μένουμε δυνατοί, έχουμε φωνή,

συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαϊκό #συλλαλητήριο στο Βόλο #συλλαλητήριο - https://t.co/UBlyJeIvr4 -

  • Καλλιεργούσε δενδρύλλιο κάνναβης #δενδρύλλιοκάνναβης - https://t.co/di7qP0nIJy -

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

"Αλιεύοντας" την είδηση