Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Tο κόστος συντήρησης της Αργούς
Tο κόστος συντήρησης της Αργούς

Tο κόστος συντήρησης της Αργούς

Tο κόστος συντήρησης του πλοιαρίου της Αργούς, ύψους 24.000 ευρώ εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, θα ξεκινήσουν άμεσα οι Επαναφοράς Πλεύσιμης Κατάστασης του πλοίου που θα ολοκληρωθούν εντός 40 ημερών.

Όσον αφορά στις που θα γίνουν, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση:

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΣΤΕΓΑΣΗ – ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ (ΘΑΛΑΣΣΑ & ΞΗΡΑ)

Ι. Κάθε εβδομάδα:

α) Καθαρισμός όλων των εσωτερικών και άνω επιφανειών του πλοίου με τη χρήση ισχυρής απορροφητική σκούπας.

β) Διαβροχή (με χαμηλής πίεσης αντλία) για εσωτερική/εξωτερική ύγρανση της δομής του πλοίου με θαλασσόνερο και αποστράγγιση από ειδικό πείρο υφάλων (όταν είναι στην ξηρά).

ΙΙ. Κάθε δίμηνο:

γ) Αναστροφή θέσης των κουπιών (αν είναι ανεπτυγμένα στην κουπαστή) για αποφυγή μόνιμης στρέβλωσής τους

δ) Επάλειψη του συνόλου των εκτεθειμένων επιφανειών ξύλου (πχ. μαδεριών κύτους, τρόπιδος, εσωτροπίου, ιστοπέδης, σελμάτων, υποπόδιων, μεσόδμης, ιστού, καταστρωμάτων, επικρίου, κουπιών, πηδαλίων, κουπαστής, κλείδων κ.λ.π.) με ήπιο «φάρμακο» (παρασιτοκτόνο ξύλου).

ΙΙΙ. Κάθε τετράμηνο:

ε) Λίπανση του συνόλου των ιδίων ως ανωτέρω επιφανειών ξύλου με μείγμα: δύο μερών λινελαίου προς ένα μέρος τερεβινθέλαιου

στ) Λίπανση όλων των Σχοινιών (στερέωσης / χειρισμού) ως και Υποζώματος με το ίδιο λιπαντικό μείγμα

ζ) Επάλειψη αντιτριβικών δερμάτων της κουπαστής με θερμό ζωικό λίπος (αλατισμένο)

Σημείωση: Οι παραπάνω θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το τεχνικό εγχειρίδιο της Αργούς και τις υποδείξεις του αναδόχου από το συνεργείο συντήρησης της Τεχνικής Υπηρεσίας (Τμήμα Συντηρήσεων).

Τα υλικά συντήρησης βαρύνουν τον ανάδοχο εκτός απρόβλεπτων (π.χ. βλάβη αντλίας).

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΠΛΕΥΣΙΜΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

1 .Καθαρισμός όλου του πλοίου εσωτερικά και εξωτερικά από ξένα σώματα με νεροβολή

2. Ξύσιμο όλων των ξύλινων επιφανειών συμπεριλαμβανομένων των κουπιών, τιμονιέρων, κατάρτι με ξύστρα και γυαλόχαρτο και επαναφορά αυτών στο φυσικό του χρώμα

3. Καλαφάτισμα και επισκευή όλων των αρμών του πλοίου

4. Επισκευή και επαναφορά στην αρχική τους μορφή των δύο πλεκτών σημείων της πρύμης.

5. Αντικατάσταση των σχοινιών του πλοίου όπου χρειάζεται και λείανση αυτών με

6. Καθαρισμός και λείανση των δύο μεταλλικών αγκυρών (μαζί με τις αλυσίδες τους)

7. Χρωματισμός με τρεις στρώσεις λάδι (λινέλαιο ωμό) όλου του πλοίου συμπεριλαμβανομένων και των κουπιών, τιμονιέρων, κατάρτι

8. Χρωματισμός με δύο στρώσεις μυκητοκτόνο (μουράβια) σε μαύρο χρώμα των υφάλων του πλοίου.

9. Εξωτερικός χρωματισμός γάστρας (ερυθρός Στείρας/ κυανό Κουπαστής) και τοποθέτηση του διακόσμου ΠΡΠΜ

10. Έλεγχος και επισκευή όπου χρειάζεται όλης της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του πλοίου για την εύρυθμη λειτουργία των αντλιών και συσσωρευτών του και αντικατάσταση αυτών εάν χρειαστεί.

11. Τοποθέτηση των ξύλινων καβιλιών του πλοίου όπου λείπουν και αντικατάσταση αυτών που χρειάζονται καθώς και την επαναφορά όλων στην αρχική τους θέση.

12.Έλεγχος και επισκευή του κεντρικού διαδρόμου του πλοίου ( σύσφιξη) με καβίλιες και ειδικές ριτίνες

13. Έλεγχος και επισκευή του “Φ” στο κατάρτι καθώς και την τοποθέτηση νέων σκαρμών όπου λείπουν.

14. Πριν την καθέλκυση και ανέλκυση ο ειδικός φορέας τρέιλερ και τα εξαρτήματά του, θα προετοιμαστεί κατάλληλα (καθαρισμός – λίπανση – έλεγχος για την ασφάλειά του).

15. Πριν την καθέλκυση πρέπει να γίνει ο έλεγχος του υπάρχοντος ρεμέτζου και άγκυρας στο λιμένα του Βόλου και όποιες άλλες χρειάζονται για την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου

16. Ο Ανάδοχος του έργου θα ευθύνεται για κάθε ζημιά που θα προκληθεί στο σκάφος της Αργούς οφειλόμενη σε δική του υπαιτιότητα ακόμη και από ελαφριά αμέλειά του.

ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ – ΑΝΕΛΚΥΣΗ – ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΛΟΙΟΥ

Η καθέλκυση του πλοίου θα πραγματοποιηθεί στην Β Προβλήτα του Λιμανιού με ειδικό τηλεσκοπικό γερανό καθώς και τη βοήθεια κλαρκ και θα ακολουθήσει η πρόσδεσή του ( από συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας) τον εκθεσιακό του χώρο Αργοναυτών με Κ. Καρτάλη

2. Η ανέλκυση του πλοίου θα πραγματοποιηθεί τον παραλιακό χώρο έμπροσθεν του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ή στη Β Προβλήτα του λιμανιού με ειδικό τηλεσκοπικό γερανό και κλαρκ Καθαρισμός του πειραματικού πλοίου ΑΡΓΩ εσωτερικά και εξωτερικά με πιεστικό μηχάνημα. Εάν η ανέλκυση πραγματοποιηθεί έμπροσθεν του Πανεπιστημίου, θα γίνει η μεταφορά του πλοίου στη Β Προβλήτα του λιμανιού οδικώς με ειδικό όχημα φορτηγό (νταλίκα) τύπου λα γκρός αφού γίνει η εκφόρτωση της Αργούς με ειδικό τηλεσκοπικό γερανό και βοήθεια κλαρκ.

Οι συντήρησης θα γίνουν σύμφωνα με τις υποδείξεις της υπηρεσίας και το εγχειρίδιο συντήρησης του πλοίου. Οι εργασίες που προβλέπονται από το εγχειρίδιο του πλοίου για τη συντήρησή του για το χρονικό διάστημα παραμονής του στον θαλάσσιο εκθεσιακό του χώρο, θα γίνονται από συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

  • Στο πλευρό των ΑΜΕΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ΑμέΑ - https://t.co/iQ224x2qxu -

"Αλιεύοντας" την είδηση