Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο ΟΛΒ ΑΕ
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο ΟΛΒ ΑΕ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο ΟΛΒ ΑΕ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτ έκοψν σήμερα οι εργαζόμενοι και τα μέλη της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος ΑΕ.

Στην ομιλία της, η πρόεδρος της Βίκυ Μήτρου ανέφερε: Έχω την τιμή για πρώτη φορά να εγκαινιάζω μία νέα ημερολογιακή χρονιά μαζί σας, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του φορέα που διαχειρίζεται το λιμάνι του .

Ένα λιμάνι με κομβικό ρόλο στην περιφερειακή ανάπτυξη και ενταγμένο στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, το οποίο είναι προσανατολισμένο να λειτουργεί προς όφελος της τοπικής, της περιφερειακής και της εθνικής οικονομίας & ανάπτυξης.

Τη λειτουργία αυτού του πολύ σημαντικού λιμανιού επωμίζεται κατά βάση ο Οργανισμός μας και κυρίως οι άνθρωποί του, διοίκηση & εργαζόμενοι. Στους ώμους μας λοιπόν πέφτει το μεγάλο βάρος της διεκπεραίωσης αυτού του δύσκολου έργου, τι οποίο δυσχεραίνεται από τις δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες όλοι μας καλούμαστε να λειτουργήσουμε και δημιουργήθηκαν ως συνέπειες μίας οικονομικής κρίσης ιστορικών διαστάσεων.

Τα δύσκολα όμως φαίνεται να παρέρχονται και η ελπίδα της πλήρους ανάκαμψης μπορεί να πει κανείς, με σχετική ασφάλεια, ότι έχει αρχίσει να λάμπει και πάλι. Ούτως ή άλλως η αρχή μιας νέας χρονιάς γεννά εύλογα συναισθήματα ελπίδας και προσδοκιών για τα επερχόμενα.

Και τώρα στα δικά μας. Θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι την περασμένη εβδομάδα παραστήκαμε με το Δ/ντα Σύμβουλο κ. Αναγνώστου, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο αξιότιμος Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης , με τις διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων της Χώρας και στην οποία συμμετείχε σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου και κορυφαία στελέχη του Μετόχου μας. Στη συζήτηση, που έλαβε χώρα, ο Υπουργός μας γνωστοποίησε ότι οι προτεραιότητές μας, ως φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης των μεγαλύτερων λιμένων, οφείλουν να είναι η αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, η διαφύλαξη των νομίμων συμφερόντων των Οργανισμών, η βέλτιστη λειτουργία και εκμετάλλευση των λιμένων και η μέριμνα για τη διαρκή ανάπτυξή τους. Τονίστηκε μάλιστα η αναγκαιότητα εξέτασης της πιθανής επικαιροποίησης των Γενικών Προγραμματικών Σχεδίων (Master Plan) των λιμανιών, εφόσον αυτή δύναται να εξυπηρετήσει τους στόχους που προανέφερα.

Εκκρεμή ζητήματα, που χρονίζουν και ταλανίζουν τα και τους φορείς που τα διαχειρίζονται, υπάρχει βούληση να διευθετηθούν στη βάση ενός σχεδίου Νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή αρχές Μαρτίου και το οποίο θα έχει το χαρακτήρα αυτού που λέμε πολυνομο.

Ο Υπουργός αντάλλαξε σκέψεις μαζί μας, γνωστοποιώντας μας, πως κύρια μέριμνα της Κυβέρνησης είναι τα να προβούν σε ενέργειες που θα στοχεύουν στην αναβάθμιση του ρόλου τους στην εξυπηρέτηση των σκοπών τους, ενώ υποδέχθηκε με ενθουσιασμό ενέργειες όπως η επιχειρούμενη ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Οργανισμού μας, η οποία έχει δρομολογηθεί, δεσμευόμενος για την παροχή της βοήθειάς του.

Αναφορικά με ζητήματα που αφορούν στους εργαζομένους στα λιμάνια, μας γνωστοποίησε, ότι τελούν σε γνώση του διαδικασίες που σχετίζονται με τη σύναψη νέων Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους περιφερειακούς Οργανισμούς Λιμένων, ενώ σε κάθε περίπτωση ο ίδιος είναι διατεθειμένος να συνδράμει στην θετική έκβαση της ς της διαπραγμάτευσης, ενώ ζητήματα που άπτονται του θέματος των ιδιωτικοποιήσεων δεν θίχτηκαν εκ μέρους του.

Πέραν των ανωτέρω, τα οποία γνωρίζω ότι σας προβληματίζουν, θα ήθελα και εγώ προσωπικά να σας διαβεβαιώσω για τις προθέσεις της Διοίκησής μας, απέναντι στους εργαζομένους του λιμένα. Οι προθέσεις αυτές να είστε σίγουροι, ότι προσδιορίζονται εντός των ορίων ενός πλαισίου αγαστής συνεργασίας. Σας βεβαιώνω ότι οποιαδήποτε διοίκηση χρειάζεται την αρωγή σας προκειμένου να επιτευχθεί μία στοχοθεσία που διαθέτει το βασικό χαρακτηριστικό της καθολικότητας. Η εκπλήρωσή της, μας αφορά όλους, επιδρά σε όλους μας και προϋποθέτει την ομόθυμη στήριξη του συνόλου των παραγόντων που επιδρούν στη λειτουργία του λιμένα, πολλώ δε μάλλον της Διοίκησης και των Εργαζομένων. Οι στόχοι λοιπόν είναι κοινοί και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Όλοι μας αποζητούμε την ανάπτυξη του λιμανιού, την βέλτιστη περιβαλλοντική λειτουργία του, την οικονομική ευμάρεια του Οργανισμού μας, την τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν σας καλώ όλους να συνεργαστούμε ακόμη περισσότερο προκειμένου να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Σας καλώ να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες είναι μπροστά ενωμένοι και αλληλέγγυοι, καθώς οι προκλήσεις είναι μεγάλες και τα εμπόδια πολλά. Από την πλευρά μας σταθήκαμε στο σύντομο αυτό διάστημα που βρισκόμαστε στο τιμόνι του Οργανισμού, δίπλα σας και αφουγκραστήκαμε τις αγωνίες και τα δίκαια αιτήματά σας, σε ευθεία σύμπλευση με την βοήθεια που μας παρείχατε αυτόν τον καιρό, ώστε να προσαρμοστούμε επιτυχώς και να ανταπεξέλθουμε στο έργο που μας ανατέθηκε. Σας βεβαιώνω ότι αυτή η διάθεση θα μας χαρακτηρίζει και στο μέλλον, ενώ ευελπιστώ στην αμοιβαιότητα αυτής της δομούμενης σχέσης μας.

Κλείνοντας, θέλω να απευθύνω τις καλύτερες και θερμότερες ευχές μου για μια ευτυχισμένη χρονιά σε σας και τις οικογένειές σας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση