Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Την Παρασκευή η τελετή φωταγώγησης του Βόλου
Την Παρασκευή η τελετή φωταγώγησης του Βόλου

Την Παρασκευή η τελετή φωταγώγησης του Βόλου

 

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που όπως η ΕΜΥ  ενημέρωσε θα επικρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου, η τελετή φωταγώγησης της πόλης  για την περίοδο των γιορτών μετατίθεται κατά μία ημέρα και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, την ίδια ώρα, στις 7.00 το απόγευμα, στο χώρο της παραλίας μπροστά από το «Παπαστράτου» και το Ηρώο.

Ο  Κωνσταντίνος Αργυρός και η   Ελένη Φουρέιρα,  ως επίτιμοι προσκεκλημένοι θα σημάνουν την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής του χρόνου και θα αποκαλύψουν το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης (στον οποίο φέτος προστίθεται και το θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων»),  σε μία τελετή που διοργανώνεται με υψηλά πρότυπα και ποιότητα για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Για το μουσικό μέρος της τελετής συμπράττουν 70 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, οι οποίοι με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά θα συνοδεύουν μουσικά τη σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας   Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα  100 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Σε κομμάτια που αποδίδει η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες της Σχολής Χορού Break A Move και συμμετέχει μαθήτρια της «Σχολή Χορού Μίτση Λαούδη».

Την αποκάλυψη του φωτεινού διακόσμου της πόλης, του εντυπωσιακού μπλε ουρανού και της επιβλητικής «Αργούς», θα συνοδεύσει μία σειρά εκπλήξεων για τους θεατές της εκδήλωσης, η οποία θα διαρκέσει περίπου 70 λεπτά και θα μεταδοθεί δορυφορικά σε κάθε γωνιά της γης.

Η ανεπανάληπτη φωταγώγηση θα εμπλουτιστεί με εντυπωσιακά βεγγαλικά που θα φωτίσουν τον ουρανό του Βόλου για να ακολουθήσει «Χριστουγεννιάτικος Περίπατος» των αγαπημένων καλλιτεχνών με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και Χριστουγεννιάτικες άμαξες, κατά μήκος της οδού Δημητριάδος προς την «Εποχή των Παγετώνων», το φωτισμένο δέντρο με το έλκηθρο και τελικό προορισμό, το Χωριό του Άη Βασίλη,  μέσα σε ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 70 μουσικοί, 100 χορωδοί του Δημοτικού Ωδείου, 40 χορευτές, καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, οι χορογράφοι Κωνσταντίνος Πανόπουλος, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Μιχάλης Μιχαηλίδης,  ο μαέστρος Ι. Μπαλτσαβιάς, o διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου και συνθέτης Ανδρέας Μιμαίος και η σοπράνο Σ. Τσιμπανάκου, που αποτελούν σημαντικότατο καλλιτεχνικό δυναμικό όχι μόνο της πόλης του Βόλου, αλλά δυναμικό που αντιπροσωπεύει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με παρελθόν και μέλλον στον πολιτισμό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση