Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Την εφαρμογή novoville παρουσιάζει ο Δήμος Βόλου
Την εφαρμογή novoville παρουσιάζει ο Δήμος Βόλου

Την εφαρμογή novoville παρουσιάζει ο Δήμος Βόλου

Επιτρέπει στους πολίτες να αναφέρουν με απλό και γρήγορο τρόπο προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους

Tην πρωτοποριακή εφαρμογή novoville, μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που επιτρέπει στους πολίτες να αναφέρουν με απλό και γρήγορο τρόπο προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους θα παρουσιάσει αύριο Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, στις 12.30 το μεσημερι στο , ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου.

Είναι μια ηλεκτρονική καταγραφής και διαχείρισης προβλημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος, που δίνει τη δυνατότητα στους υπευθύνους του Δήμου χρησιμοποιώντας ένα online διαχειριστικό σύστημα με διαδραστικούς χάρτες, να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τα προβλήματα που δηλώνονται από τους πολίτες και να δρομολογούν την επίλυσή τους με βέλτιστο τρόπο, κρατώντας ταυτόχρονα ενήμερους τους πολίτες για το στάδιο εξέλιξης.

Όπως αναφέρεται οι Δήμοι και οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες και έχουν περιορισμένα μέσα και πόρους για τον εντοπισμό και την επίλυση των εκατοντάδων προβλημάτων που υπάρχουν στους τομείς ευθύνης τους.

Με το novoville έχουν την δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να γνωρίζουν όλα τα προβλήματα που αναφέρονται στους τομείς ευθύνης τους και μάλιστα σε πολύ χαμηλό κόστος.

Έχουν με αυτό τον τρόπο στην διάθεσή τους ένα εργαλείο που τους βοηθά να προγραμματίσουν με βέλτιστο τρόπο την επίλυση των προβλημάτων, να διαχειριστούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους και με διαφανή τρόπο να ενημερώνουν τους πολίτες για την επίλυσή τους, κάνοντάς τους συμμέτοχους στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ς στην πόλη μειώνοντας την γραφειοκρατία.

Οι συμβεβλημένοι Δήμοι έχουν την δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο με χρήση διαδραστικών χαρτών να βλέπουν όλα τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί από τους πολίτες στους τομείς ευθύνης και τα αρμόδια να λαμβάνουν αυτόματα τα ζητήματα που τα αφορούν.

Με διαφορετικό χρωματισμό, τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί διακρίνονται ανάλογα με την κατάσταση επίλυσης τους: Πράσινο-έχουν επιλυθεί, πορτοκαλί-προς επίλυση, κόκκινο-σε εκκρεμότητα.

Παράλληλα με τον ζωντανό χάρτη της πόλης, παρέχονται πολλαπλά χρήσιμα στατιστικά και reports ώστε να έχουν οι υπηρεσίες την καλύτερη δυνατή διαχείριση των πόρων τους.

Με την χρήση οποιουδήποτε web-browser, ο Δήμος έχει πρόσβαση σε ολοκληρωμένο online διαχειριστικό σύστημα όπου συγκεντρώνονται οι αναφορές των πολιτών και μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλά επιπλέον εργαλεία, ενδεικτικά:

Λίστα αναφορών: Πρόσβαση σε αναλυτική όλων των προβλημάτων που έχουν αναφερθεί, σε σύντομη και αναλυτική προβολή. Ειδικοί χρωματισμοί διακρίνουν τα προβλήματα ανάλογα με την πορεία επίλυσης τους ενώ ζωντανά στατιστικά στον χάρτη αποτυπώνουν την κατάσταση κάθε γειτονιάς.

Αναζήτηση με χρήση φίλτρων: Πολλαπλά φίλτρα δίνουν την δυνατότητα εύρεσης σε πραγματικό χρόνο όλων των προβλημάτων ανά κατηγορία προβλήματος, τοποθεσία, ημερομηνία, κατάσταση επίλυσης κτλ.

Ανάθεση επίλυσης: δυνατότητα είτε αυτόματης είτε χειροκίνητης ανάθεσης επίλυσης κάθε προβλήματος στην αρμόδια υπηρεσία, τμήμα ή ακόμα και εργαζόμενο.

Διάδραση με τους πολίτες: Αυτόματη των πολιτών για την πορεία επίλυσης του προβλήματος που έχουν δηλώσει.

Ενημέρωση για δρώμενα στην πόλη: νέα, ανακοινώσεις, δράσεις και άλλες σημαντικές πληροφορίες φτάνουν από τον Δήμο απευθείας στο του πολίτη.

Σύντομες δημοσκοπήσεις: δυνατότητα καθημερινών δημοσκοπήσεων από τον Δήμο. Σύντομες ερωτήσεις για θέματα που αφορούν την πόλη εμφανίζονται στο κινητό τηλέφωνο του πολίτη. Η γνώμη του μετράει!

Επιβράβευση ενεργών πολιτών: δυνατότητα βαθμολόγησης τόσο από χρήστες όσο και από τον Δήμο των πλέον ενεργών πολιτών. Αύξηση της συμμετοχικότητας, ευαισθητο των ενεργών πολιτών.

Ο δημότης έχει τις παρακάτω δυνατότητες:

-Φωτογραφίζει με την κάμερα το πρόβλημα

-Λαμβάνει ακριβή τοποθεσία με στίγμα στο χάρτη

-Επιλέγει την κατηγορία του προβλήματος

-Εισάγει προαιρετικά μια σύντομη περιγραφή

-Καταχωρεί την αναφορά

Μόλις αποσταλεί η αναφορά, ειδικό σημείο εμφανίζεται στον χάρτη της πόλης και η αρμόδια υπηρεσία λαμβάνει αυτόματα αναλυτική αναφορά του συμβάντος.

Ο χρήστης ενημερώνεται σε όλη την πορεία επίλυσής του προβλήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.

Με το novoville βοηθούνται οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν πιο αποτελεσματικές και διαφανείς, υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με άλλους ευαίσθητους πολίτες και ΜΚΟ ώστε να γίνουν οι πόλεις καλύτερες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση