Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Την ανάπλαση πεζοδρομίων της οδού Ελευθερίας στη Ν. Αγχίαλο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Την ανάπλαση πεζοδρομίων της οδού Ελευθερίας στη Ν. Αγχίαλο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την ανάπλαση πεζοδρομίων της οδού Ελευθερίας στη Ν. Αγχίαλο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Κ. Αγοραστός: «Έργα ουσίας που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας»

Την ανάπλαση των πεζοδρομίων κατά μήκος της οδού Ελευθερίας στην Ν. Αγχίαλο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη συμβασιοποίηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 653.000 ευρώ, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής της κεντρικής περιοχής της Ν. Αγχιάλου, με δημιουργία και αναβάθμιση χώρων αναψυχής και πρασίνου.

Σε δηλώσεις του ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:«Με πυξίδα τον άνθρωπο χρηματοδοτούμε έργα που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Με το έργα αυτό προκύπτουν πολλαπλά θετικά αποτελέσματα για την Ν. Αγχίαλο. Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε όλοι μαζί προς τους συνανθρώπους μας.

Οι αναπλάσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση του οικολογικού αποτυπώματος ενώ προωθούν την ανάπτυξη της πόλης με βασικό άξονα τη δημιουργία βιώσιμων και ασφαλών δημόσιων χώρων για τους πολίτες.

Παράλληλα ενισχύεται η ασφαλή μετακίνηση και κυκλοφορία όλων, με στόχο την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη συμβολή στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Στοιχεία έργων

«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ»: Το έργο αφορά στην ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων κατά μήκος της οδού Ελευθερίας (στα 900μ μήκους, από την οδό Αμυρά έως και την οδό Βασιλειάδη και την έξοδο προς Βόλο) και χωροθετούνται εντός του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλης της Ν. Αγχιάλου.

Οι ανάπλασης περιλαμβάνουν την ανακατασκευή των πλακοστρώσεων των υφιστάμενων πεζοδρομίων και τη βελτίωση της προσβασιμότητας, με δημιουργία ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών πλάτους τουλάχιστον 1,50μ., οδηγό όδευσης τυφλών, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) κίνησης πεζών στις απολήξεις των πεζοδρομίων, αναβάθμιση της εγκατάστασης φωτισμού (τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων με LED, διασφάλιση της απαιτούμενης λαμπρότητας φωτισμού) και πρασίνου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση