Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Τιμήθηκε η μνήμη του Εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού
Τιμήθηκε η μνήμη του Εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού

Τιμήθηκε η μνήμη του Εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού

Tην μνήμη του Εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού και των συν αυτώ αναιρεθέντων υπό των τούρκων κληρικών και λαϊκών, τον Ιούλιο του   τίμησαν σήμερα η και η  Μητρόπολις Δημητριάδος.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Αγίου Νικολάου , όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, ιεράρχου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Εθνομάρτυρες Κυπρίους του , παρουσία εκπροσώπων των Αρχών, των μελών της Ενώσεως Κυπρίων και πλήθους κόσμου.

Ο επίσκοπος ευχαρίστησε  τον κ. Ιγνάτιο για την  φιλοξενία και την με τους Κυπρίους της πόλης , ενώ από την μεριά του ο πρόεδρος της Ενώσεως  Αδάμος Μουζούρης αναφέρθηκε στην ιστορική για την Κύπρο επέτειο, επεσήμανε ότι ο Μητροπολιτικός Ναός είναι χώρος συνάντησης των Κυπρίων της Μαγνησίας για τον εορτασμό σημαντικών γεγονότων της κυπριακής ιστορίας και ευχήθηκε να μας αξιώσει ο , στο άμεσο , να τιμήσουμε την μνήμη των Εθνομαρτύρων στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα, στην ελεύθερη Καρπασία.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση