Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Τιμήθηκε η μνήμη του Εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού
Τιμήθηκε η μνήμη του Εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού

Τιμήθηκε η μνήμη του Εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού

Tην μνήμη του Εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού και των συν αυτώ αναιρεθέντων υπό των τούρκων κληρικών και λαϊκών, τον Ιούλιο του 1821  τίμησαν σήμερα η Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας και η  Μητρόπολις Δημητριάδος.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Βόλου, όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, ιεράρχου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Εθνομάρτυρες Κυπρίους του 1821, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών, των μελών της Ενώσεως Κυπρίων και πλήθους κόσμου.

Ο επίσκοπος ευχαρίστησε  τον κ. Ιγνάτιο για την  φιλοξενία και την με τους Κυπρίους της πόλης , ενώ από την μεριά του ο πρόεδρος της Ενώσεως  Αδάμος Μουζούρης αναφέρθηκε στην ιστορική για την Κύπρο επέτειο, επεσήμανε ότι ο Μητροπολιτικός Ναός είναι χώρος συνάντησης των Κυπρίων της Μαγνησίας για τον εορτασμό σημαντικών γεγονότων της κυπριακής ιστορίας και ευχήθηκε να μας αξιώσει ο Θεός, στο άμεσο μέλλον, να τιμήσουμε την μνήμη των Εθνομαρτύρων στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα, στην ελεύθερη Καρπασία.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση