Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Τηλεδιάσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου-Εμπορικού Συλλόγου Βόλου
Τηλεδιάσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου-Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Τηλεδιάσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου-Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

 Η μικρομεσαία είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο και μέλη του νέου Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου & Ν. Ιωνίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 3-12-2020 η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών ΣΥ.ΡΙΖ.Α  και βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα , με θέμα συζήτησης την κατάσταση που υπάρχει στην αυτή την περίοδο μετά και από το δεύτερο .

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος κ. Οντόπουλος και τα μέλη του ΔΣ επεσήμαναν ότι η είναι πλήρως απορυθμισμένη και υπάρχει έντονη ανησυχία για την βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Τα με τις προϋποθέσεις και τα που έχουν ως τώρα προκηρυχθεί αποκλείουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν και μεταθέτουν το θέμα των πληρωμών για τον Απρίλιο του 2021 αντί να το λύνουν, με όλες οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή μεγάλο πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας.

Η πληρωμή των ενοικίων, η κάλυψη των επιταγών, οι ρυθμίσεις που κινδυνεύουν να χαθούν για λογαριασμούς κοινής ωφελείας αλλά και ο τρόπος που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα τα καταστήματα ήταν έντονοι προβληματισμοί που τέθηκαν προς την κα .

Ειδικά για το άνοιγμα των καταστημάτων τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου δήλωσαν την κάθετη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μορφή εφαρμογής του περιβόητου Click Away διότι βοηθάει τις μεγάλες αλυσίδες ενώ ταυτόχρονα πνίγει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι από τη στιγμή που με τις αποφάσεις της ΕΕ έχουν παγώσει οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας μας, δίνεται η δυνατότητα στη κυβέρνηση να προβεί σε ουσιαστική βοήθεια και στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά από ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν την ενδιαφέρει, αντίθετα θα αφήσει την αγορά να «αυτορυθμιστεί» κάτι που θα ευνοήσει μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος των υπολοίπων. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στις προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να δοθεί «ζεστό χρήμα» με μη επιστρεπτέες προκαταβολές και όχι με μετάθεση των υποχρεώσεων όπως, ουσιαστικά, έγινε.
Η κ. Παπανάτσιου ευχαρίστησε για τον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου & Ν. Ιωνίας, συμφώνησε ότι είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε συχνή επικοινωνία για τα προβλήματα που προκύπτουν και υποσχέθηκε να μεταφέρει τις προτάσεις που συζητήθηκαν στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για περαιτέρω επεξεργασία τονίζοντας ότι «η μικρομεσαία είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

  • Αιφνίδιος θάνατος Πολωνού πεζοπόρου στο Τρίκερι #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/YcWrWMgizE -

"Αλιεύοντας" την είδηση