Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Tη συμπαράσταση πολιτών και βουλευτών ζητά η ΔΕΥΑΜΒ
Tη συμπαράσταση πολιτών και βουλευτών ζητά η ΔΕΥΑΜΒ

Tη συμπαράσταση πολιτών και βουλευτών ζητά η ΔΕΥΑΜΒ

Γι τη χρημτοδότηση μέσω ΕΣΠΑ ζωνοποίησης του δικτύου ύδρευσης σε Βόλο και έα Ιωνία

Τη συμπαράσταση, με την ανάληψη πρωτοβουλιών, στην ικανοποίηση του δίκαιου και απόλυτα τεκμηριωμένου αιτήματος της πόλης του Βόλου και των πολιτών του, να χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ το σύνολο του μείζονος σημασίας έργου για τη ζωνοποίηση του δικτύου ύδρευσης σε Βόλο και έα Ιωνία, ζητεί ο με επιστολές προς την υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τους βουλευτές του Νομού, τους συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας ς και τους προέδρους επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων του Βόλου, καλώντας τους να πάρουν θέση υπέρ του δικαίου αιτήματος της πόλης.

Στις συγκεκριμένες επιστολές τονίζεται η άδικη και παράλογη απόρριψη, από τη Διαχειριστική Αρχή, της χρηματοδότησης του σύστημα τηλεποπτείας – τηλεχειρισμού, που ουσιαστικά μειώνει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του έργου και το καθιστά μη λειτουργικό και υπογραμμίζεται ότι αντίστοιχα συστήματα εγκρίνονται ως επιλέξιμες δαπάνες σε παρεμφερείς προσκλήσεις έργων επάρκειας και ποιότητας ύδατος άλλων υπηρεσιών Διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όπου, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι πριμοδοτείται η , η ευρηματικότητα και η αποδοτικότητα του έργου.

Με τις επιστολές αυτές, αφού γίνεται μια σύντομη αναφορά στην εξέλιξη των διαδικασιών για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου, χαρακτηρίζεται η στάση του Περιφερειάρχη ς, κ. Κώστα Αγοραστού, ως παράδοξη και δυσεξήγητα αρνητική και εχθρική για την ολοκλήρωση του έργου, μετά την υποβολή της ένστασης από πλευράς Δήμου, σύμφωνα με τις νόμιμες προβλέψεις

Σε ό,τι αφορά, δε, τη στάση του περιφερειάρχη και τα κίνητρά του διατυπώνεται η εκτίμηση πως οφείλεται σε «λόγους που μπορούμε, πάντως, βάσιμα να εικάσουμε, και έχουν να κάνουν με την επιθυμία του να ικανοποιήσει αιτήματα άλλων περιοχών, για πελατειακούς και ψηφοθηρικούς λόγους, σε βάρος, δυστυχώς, της δικής μας,».

Στην ειδική επιστολή προς τους περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας, ,που υπογράφει ο εκτελών χρέη Δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου, σημειώνεται: «Ασφαλώς και γνωρίζουμε και κατανοούμε πλήρως την αντικειμενικά δύσκολη θέση σας, αφού είστε συνεργάτες του, και αγωνίζεστε από κοινού για την επίτευξη των δικών σας στόχων, γεγονός που σεβόμαστε και τιμούμε.
Ωστόσο απευθυνόμαστε σε σας και ζητούμε τη στήριξη και τις πρωτοβουλίες σας, με την πεποίθηση ότι, πρώτα και πάνω απ όλα, διακατέχεστε και από βαθύ αίσθημα ευθύνης έναντι των συμπολιτών σας, που σας τίμησαν, άλλωστε, με την ψήφο τους, αλλά και από αίσθημα δικαίου, στοιχεία που θα βοηθήσουν – κατά την άποψή μας – για να προστατέψετε και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη από ένα οδυνηρό λάθος.

Αναμένοντας την απάντηση και τη πολύτιμη συμβολή σας υπέρ της πόλης, που είμαστε σίγουροι ότι αγαπάτε, τουλάχιστον, όσο και εμείς».
Οι επιστολές απεστάλησαν προς: την υφυπουργό, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξ. Μεϊκόπουλο, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκη Μπαλλή, της ΝΔ, της Χ. Α. Παν. Ηλιόπουλο, του ΚΚΕ, Κ. Στεργίου, τους συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας ς, την αεριφερειάρχη, Δωροθέα Κολυνδρίνη και τους συμβούλους της πλειοψηφίας Κώστα Χαλέβα, Θανάση Λιούπη, Βασίλη Χατζόπουλο, Γιώργο Κίτσιο, Γιώργο Καλτσογιάννη, Νικ. Πλωμαρίτη, Αργύρη Κοπάνα, Γρηγ. Ιγγλέση, των μειοψηφιών, Τζούλια Τσαλίκη και Δημ. Λουφόπολο, Γ. Λούμα, Ατρ. Καλούτσα και Γ. Σταμπουλή και προς τους προέδρους των ΤΕΕ Μαγνησίας, Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δικηγορικού και ιατρικού Συλλόγων, Εμπορικού Συλλόγου, Συλλόγου Καταστηματαρχών, ΟΕΒΕΜ και Ένωσης Ξνοδόχων Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση