Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Τη Δευτέρα η ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου για τον βιολογικό
Τη Δευτέρα η ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου  για τον βιολογικό

Τη Δευτέρα η ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου για τον βιολογικό

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 13:00 στο Δημαρχείο Βόλου, θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, την ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης για τα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού και για τη διαφύλαξη του Δημόσιου-Δημοτικού χαρακτήρα του Βιολογικού και όλων των δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 67 παρ.2 του Ν.3852/2010, κατόπιν γραπτού αιτήματος 17 δημοτικών συμβούλων.

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή της η κίνηση πολιτών  “Συμμαχία  για το Νερό” καλεί άπαντες στην συνεδρίαση.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:”Όλες και όλοι τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη στις 13.00 στο δημοτικό συμβούλιο. Η προβληματική λειτουργία του βιολογικού με τις τραγικές συνέπειες στον Παγασητικό και η πρόθεση της δημοτικής αρχής να τον ιδιωτικοποιήσει, απασχολούν σοβαρά τους κατοίκους του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας.

Γι’ αυτό η σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τον βιολογικό ήταν ένα δίκαιο αίτημα της “Συμμαχίας για το νερό”. Η δυναμική και πολυπληθής παρουσία της Συμμαχίας στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας και η πρωτοβουλία των 17 συμβούλων της μειοψηφίας που υπέβαλαν σχετικό αίτημα , ανάγκασαν τη δημοτική αρχή να ορίσει ειδικό δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη.

Η εμμονή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την ανάρτηση των πανό και η ευαισθησία για την ιερότητα του χώρου, ήταν προσχηματική ώστε να μην ανοίξει η συζήτηση γι αυτό το σοβαρό θέμα. Θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένες ευαισθησίες της δημοτικής αρχής, συνδέονται άμεσα με την αδιαφορία και την αναισθησία που επιδεικνύουν απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα. Τους πληροφορούμε ότι ειδικά για τον Παγασητικό, για τον οποίο αυτοί αδιαφορούν, οι κάτοικοι του Βόλου έδειξαν την ευαισθησία τους δυναμικά όποτε χρειάστηκε.

Από το δημαρχείο άλλωστε ξεκίνησαν εκατοντάδες πολίτες το 1988, με πανό και οικοδομικά υλικά, για να χτίσουν συμβολικά την έξοδο της Σήραγγας της Κάρλας από την οποία ξεχύνονταν στον Παγασητικό χιλιάδες κυβικά μέτρα αχυροκυτταρίνης από την Οινοπνευματική της Λάρισας.

Καλούμε λοιπόν όλες και όλους να παραβρεθούμε στο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα 20/2, στις 13:30, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ στον Παγασητικό Να προστατεύσουμε τώρα τη θάλασσά μας ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του βιολογικού καθαρισμού και της ΔΕΥΑΜΒ σε ιδιώτες. Ζητάμε ενημέρωση, διάλογο, κοινωνικό έλεγχο. Δεν χαλαρωνουμε και δεν ξε-νερο-νουμε.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στην ΕΕ: Στην Ελλάδα οι εκκλήσεις σας για αποκλιμάκωση - https://t.co/55r1Wz210K -

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Με πειθαρχία και σοβαρότητα η μάχη κατά της πανδημίας - https://t.co/psJ4GhUjDH -

  • Σύλληψη ατόμου για αντίσταση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών - https://t.co/p8aP5m5LCt -

"Αλιεύοντας" την είδηση