Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΒΟΛΟΣ / Θετικές εξελίξεις για το Παλιούρι Αισωνίας
Θετικές εξελίξεις για το Παλιούρι Αισωνίας

Θετικές εξελίξεις για το Παλιούρι Αισωνίας

Νέα επικοινωνία για το θέμα της ανάρτησης του νέου αναμορφωμένου δασικού χάρτη, την προσεχή Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου είχε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής . ,  Ζέττα Μ. Μακρή, με την και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια, της από 10 Φεβρουαρίου, διαδικτυακής συνεργασίας της, με τον αρμόδιο υφυπουργό  Γ. Αμυρά, όπου είχαν τεθεί διεξοδικά όλα τα προβλήματα και οι αγκυλώσεις που προκαλούσε η παλαιά ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών στη , με νεότερη επικοινωνία τους, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν την κ. Μακρή, πως μεγάλες εκτάσεις της κτηματικής περιφέρειας Παλιουρίου Αισωνίας και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί, αρχικά, ως δασικές θα αποχαρακτηριστούν, μετά  από εισήγηση των αρμόδιων τοπικών δασικών υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα, τονίσθηκε πως το υπουργείο, ήδη, γνωρίζει πως για την συγκεκριμένη περιοχή έχει κατατεθεί μεγάλος αριθμός αντιρρήσεων και προσφυγών κατά του δασικού χάρτη και το αίτημα έχει κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως βάσιμο.

Σημειώθηκε επίσης, πως από πλευράς των πολιτών, έχουν ήδη προσκομισθεί στις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες του νομού και παλαιές διοικητικές πράξεις κοινοτικών και αγρονομικών συμβουλίων από τις οποίες αποδεικνύεται και ο αγροτικός χαρακτήρας της περιοχής. Συνεπώς, αν και στην ανάρτηση του νέου αναμορφωμένου δασικού χάρτη, η περιοχή θα εξακολουθήσει να παρουσιάζεται ως δασική, υπάρχει η ρητή διαβεβαίωση από πλευράς του υπουργείου, πως όλες οι προσφυγές και οι αντιρρήσεις που έχουν, ήδη, κατατεθεί θα γίνουν δεκτές, στο σύνολό τους, από τις αρμόδιες επιτροπές εξέτασης των αντιρρήσεων.

Παράταση για το Κτηματολόγιο 

Παράλληλα, μετά από νέα , που είχε και με τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης, αρμόδιο, για τα θέματα Κτηματολογίου Γ. Στύλιο, η κ. Μακρή ενημερώθηκε πως για την περίπτωση της Αλοννήσου και τις λανθασμένες που έχουν προκύψει από την ανάρτηση του Κτηματολογίου, κατόπιν συνεννοήσεως με τον δήμαρχο Αλοννήσου, έχουν ήδη, σταλεί και υποδειχθεί από πλευράς του δήμου, δύο συγκεκριμένες περιοχές όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά διαδικασία κτηματογράφησης και εφόσον προκύψουν εκ νέου προβλήματα και σφάλματα, θα ξαναγίνει από την αρχή η σωστή κτηματογράφηση των ιδιοκτησιών για το νησί.

Επιπρόσθετα, εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των πολιτών εν μέσω πανδημίας, ο υφυπουργός υπογράμμισε, πως σε αυτή τη λογική, δόθηκε μία δίμηνη παράταση για την υποβολή ενστάσεων και αιτήσεων προδήλων σφαλμάτων για το πολεοδομικό συγκρότημα του έως τις 14 Απριλίου.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση και λεπτομερή τόσο την και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΝ, όσο και τον αρμόδιο υφυπουργό, για θέματα Κτηματολογίου, κ. Στύλιο και δήλωσε χαρακτηριστικά πως « η βούληση να διορθωθούν όλες οι παθογένειες και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση είναι δεδομένη και αποδεικνύεται καθημερινά με άμεσες και καίριες παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου - https://t.co/B36k77kdFI -

  • Νέα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου - https://t.co/0TmwG2yYVX -

  • Διαδικτυακό Βιωματικό Εργαστήριο για Γονείς από την «Πρόταση Ζωής» - https://t.co/HzJCwlHcPn -

"Αλιεύοντας" την είδηση