Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Θα πληρώνεται η πλαστική σακούλα από το 2018
Θα πληρώνεται η πλαστική σακούλα από το 2018

Θα πληρώνεται η πλαστική σακούλα από το 2018

Εκδήλωση με θέμα «Η κλιματική αλλαγή απειλή για το » δράση: σταδιακή της ς σακούλας συνδιοργάνωσαν σήμερα Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 , στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου (Κ. Καρτάλη – Αν. Γαζή) και ώρα 10.00 το πρωί, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η , το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο ΕΟΑΝ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκιάθου, ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας, η μητρόπολη Δημητριάδος και η δ/νση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, τμ. Σχολικών δραστηριοτήτων.

Για την κλιματική αλλαγή και την σταδιακή της πλαστικής σακούλας μίλησε η Ντεμίρη Σπυριδούλα, στέλεχος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life για την προώθηση της περιβαλλοντικής και κλιματικής αλλαγής, η οποία –μεταξύ άλλων- ενημέρωσε πως το 2018 θα είναι η αρχή σταδιακή κατάργησης της πλαστικής σακούλας, αφού οι καταναλωτές θα τις πληρώνουν στα σούπερ μάρκετ κ.α.

Επίσης, στο θέμα της πλαστικής σακούλας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκιάθου  Τζούμας Θοδωρής παρουσίασε το πρόγραμμα σταδιακής κατάργησής της, που ξεκίνησε στο νησί της Σκιάθου ο Δήμος σε με το δίκτυο Μεσόγειος ΣΟΣ.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο αντι Γ. Καλτσογιάννης, ο πρόεδρος της Β. Χατζόπουλος με όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ. της ΕΚΠΟΛ, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Κίτσιος, Δ. Λουφόπουλος και Πουτσιάκας, ο δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σ. Σαβελίδης, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας Κ. Λάμπρου, η υπεύθυνη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις σχολικές δραστηριότητες  Μ. Κανταράκη.

Σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας

Στο θέμα της πλαστικής σακούλας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκιάθου Τζούμας Θοδωρής παρουσίασε το πρόγραμμα σταδιακής κατάργησης της σακούλας που ξεκίνησε στο νησί της Σκιάθου ο Δήμος σε με το δίκτυο Μεσόγειος ΣΟΣ.

Για την κλιματική αλλαγή μίλησε η κα Ντεμίρη στέλεχος του προγράμματος LIFE για την προώθηση της περιβαλλοντικής και κλιματικής αλλαγής.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Β. Χατζόπουλος, ο αντι Γ. Καλτσογιάννης, ο δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σ. Σαβελίδης, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας Κ. Λάμπρου, η υπεύθυνη του τμήματος σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Κανταράκη και η εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Γιουρούκη.

Επίσης, παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κίτσιος, Λουφόπουλος και Πουτσιάκας, το ΔΣ της ΕΚΠΟΛ, ο συντονιστής του Συντονιστικού Συμβουλίου Κα.Πα. της ΕΚΠΟΛ κ. Τέας το στέλεχος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρυσόμαλλος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών (AEDE) κ. Λυχναρόπουλος, όπως και μαθητές από το 1ο, 3ο και 5ο Γυμνάσια Βόλου με τους καθηγητές τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση