Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Θα πληρώνεται η πλαστική σακούλα από το 2018
Θα πληρώνεται η πλαστική σακούλα από το 2018

Θα πληρώνεται η πλαστική σακούλα από το 2018

Εκδήλωση με θέμα «Η κλιματική αλλαγή απειλή για το μέλλον» δράση: σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας συνδιοργάνωσαν σήμερα Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 , στο Βόλου (Κ. Καρτάλη – Αν. Γαζή) και ώρα 10.00 το πρωί, η και η ΕΚΠΟΛ, το Κέντρο Ευρωπαϊκής ς – Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο ΕΟΑΝ, ο Σύλλογος Σκιάθου, ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας, η μητρόπολη Δημητριάδος και η δ/νση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, τμ. Σχολικών δραστηριοτήτων.

Για την κλιματική αλλαγή και την σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας μίλησε η Ντεμίρη Σπυριδούλα, στέλεχος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life για την προώθηση της περιβαλλοντικής και κλιματικής αλλαγής, η οποία –μεταξύ άλλων- ενημέρωσε πως το 2018 θα είναι η αρχή σταδιακή κατάργησης της πλαστικής σακούλας, αφού οι καταναλωτές θα τις πληρώνουν στα σούπερ μάρκετ κ.α.

Επίσης, στο θέμα της πλαστικής σακούλας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκιάθου  Τζούμας Θοδωρής παρουσίασε το πρόγραμμα σταδιακής κατάργησής της, που ξεκίνησε στο νησί της Σκιάθου ο Δήμος σε συνεργασία με το δίκτυο Μεσόγειος ΣΟΣ.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο αεριφερειάρχης Γ. Καλτσογιάννης, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Β. Χατζόπουλος με όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ. της ΕΚΠΟΛ, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Κίτσιος, Δ. Λουφόπουλος και Πουτσιάκας, ο δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σ. Σαβελίδης, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας Κ. Λάμπρου, η υπεύθυνη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις σχολικές δραστηριότητες  Μ. Κανταράκη.

Σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας

Στο θέμα της πλαστικής σακούλας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκιάθου Τζούμας Θοδωρής παρουσίασε το πρόγραμμα σταδιακής κατάργησης της σακούλας που ξεκίνησε στο νησί της Σκιάθου ο Δήμος σε συνεργασία με το δίκτυο Μεσόγειος ΣΟΣ.

Για την κλιματική αλλαγή μίλησε η κα Ντεμίρη στέλεχος του προγράμματος LIFE για την προώθηση της περιβαλλοντικής και κλιματικής αλλαγής.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Β. Χατζόπουλος, ο αεριφερειάρχης Γ. Καλτσογιάννης, ο δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σ. Σαβελίδης, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας Κ. Λάμπρου, η υπεύθυνη του τμήματος σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Κανταράκη και η εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής ς – Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Γιουρούκη.

Επίσης, παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κίτσιος, Λουφόπουλος και Πουτσιάκας, το ΔΣ της ΕΚΠΟΛ, ο συντονιστής του Συντονιστικού Συμβουλίου Κα.Πα. της ΕΚΠΟΛ κ. Τέας το στέλεχος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρυσόμαλλος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών (AEDE) κ. Λυχναρόπουλος, όπως και μαθητές από το 1ο, 3ο και 5ο Γυμνάσια Βόλου με τους τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση