Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Θ. Καμμένου: Αναγκαία η σύσταση φορέα λειτουργίας του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου
Θ. Καμμένου: Αναγκαία η σύσταση  φορέα λειτουργίας του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Θ. Καμμένου: Αναγκαία η σύσταση φορέα λειτουργίας του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Η προβολή του εροδρομίου της Ν. Αγχιάλου γι την προσέλκυση πτήσεων   και πάλι στο προσκήνιο μετά  την παρουσίαση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου ς και τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου έκανε λόγο για την ανάγκη  σύστασης  ενός φορέα ο οποίος θα ασχοληθεί με το θέμα  και πρόσθεσε πως το Επιμελητήριο είναι αυτό που από το 2015 ξεκίνησε τις ενέργειες για την ίδρυση του Φορέα και το Καταστατικό   είναι έτοιμο αλλά οι διαδικασίες γενικότερα έχουν “παγώσει”.

Εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή της όταν πληροφορήθηκε στη σύσκεψη, ότι η είχε εξασφαλίσει ποσό 200.000 ευρώ για τη δημιουργία του Φορέα.

«Όλοι μας αναγνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι που η διαθέτει δύο αεροδρόμια, ένα της Σκιάθου και ένα της Ν. Αγχιάλου καθώς και ένα λιμάνι για την κρουαζιέρα. Αυτό δεν το έχουν άλλες περιφέρειες. Όμως υπάρχει μία παρανόηση, σε ποιο τομέα μπορούμε ως φορείς να συμβάλλουμε ως φορείς να συμβάλλουμε στην ανάπτυξή του, επειδή αυτό ανήκει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας. Η Υ.Π.Α. πολύ καλά κάνει και το συντηρεί και φροντίζει για τη σωστή λειτουργία του.

Εμείς είπαμε ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε το marketing και να προσελκύσουμε πτήσεις. Αυτό απαιτεί καταρτισμέ ανθρώπους που υπάρχουν και στο .

Ως Επιμελητήριο ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία για την ίδρυση του φορέα μαζί με τους άλλους φορείς του τουρισμού. Αυτό δεν προχώρησε όμως. Και προχθές άκουσα στη σύσκεψη ότι η Περιφέρεια είχε εξασφαλίσει ποσό 200.000 ευρώ για τον Φορέα. Εμείς γιατί δεν ενημερωθήκαμε; Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά πρέπει να συνεννοούμαστε μεταξύ μας. Δεν είμαστε χιλιάδες φορείς στη Μαγνησία».

Η κ. Καμένου επιπλέον πρόσθεσε ότι δεν μπορεί η Μαγνησία να περιμένει πότε θα έλθει ο ιδιώτης να το αναλάβει το αεροδρόμιο για να κινηθεί και ο τουρισμός στην περιοχή. «Καλό είναι να υπάρξει ένας . Αν θέλει να ηγηθεί η , ας το κάνει.

Το καταστατικό είναι έτοιμο,  ας το εξετάσουν οι συνεργάτες της, και το βλέπουμε. Εμείς ως Επιμελητήριο θα το προχωρήσουμε και θα διερευνήσουμε ποιοι φορείς ενδιαφέρονται. Και πάλι φέτος θα συμμετέχουμε στη Europe 2020 που θα γίνει στο Bergen στη Νορβηγία στις 27-29 Απριλίου, το event όπου συναντώνται όλες οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια της Ευρώπης».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση