Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Τεράστια συνεισφορά της ΛΕΔ με τη συλλογή καπακιών για ΑΜΕΑ
Τεράστια συνεισφορά της ΛΕΔ με τη συλλογή καπακιών για ΑΜΕΑ

Τεράστια συνεισφορά της ΛΕΔ με τη συλλογή καπακιών για ΑΜΕΑ

Τεράστια είναι η συνεισφορά της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων στη συγκέντρωση καπακιών τα οποία «εξαργυρώνονται» και γίνονται αλλά και άλλα απαραίτητα για τη εξυπηρέτηση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Η συγκεκριμένη συνεργασία με το σύλλογο ΑμεΑ «Ιππόκαμπος» ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια ενώ την πρωτοβουλία συγκέντρωσης καπακιών είχε ξεκινήσει το Ειδικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΚ) Βόλου.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο Βασίλης εκ μέρους της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, την πρώτη χρονιά συγκεντρώθηκαν 12 τόνοι καπάκια και στηκαν δύο ειδικά αμαξίδια για παιδιά που φοιτούσαν στο ΕΕΕΚ. Πέρυσι ξεκίνησε η συνεργασία με τον Ιππόκαμπο και η Λέσχη παρέδωσε 12 τό καπάκια τα οποία συγκεντρώθηκαν από πολίτες αλλά κυρίως από σχολεία.

«Αυτά παραδίδονται στο εργοστάσιο που είναι στη βιομηχανική περιοχή και τα χρήματα πηγαίνουν στον Ιππόκαμπο που ζει ή αμαξίδια ή άλλα που χρειάζεται, όπως γερανούς για να ανεβαίνουν τα αμαξίδια στα , μηχανήματα εξς κ.α.»

Σημειώνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του συγκεντρώθηκαν επτά τόνοι καπακιών και ελπίζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να συγκεντρωθούν συνολικά 12 τόνοι.

«Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να αγοραστεί ένα αμαξίδιο χρειάζονται 7-8 τόνοι καπακιών, ή 800-900 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών» εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος.

Τα καπάκια οι πολίτες μπορούν να τα πηγαίνουν στα γραφεία του «Ιππόκαμπου» στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Παγασών ή και στο κατάστημα του κ. Ηλιόπουλου στην οδό Δημητριάδος, αν πρόκειται για μικρή ποσότητα. «Διαφορετικά μας τηλεφωνούν και πηγαίνουμε και τα παίρνουμε από το σπίτι τους», εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση