Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Τεράστια συνεισφορά της ΛΕΔ με τη συλλογή καπακιών για ΑΜΕΑ
Τεράστια συνεισφορά της ΛΕΔ με τη συλλογή καπακιών για ΑΜΕΑ

Τεράστια συνεισφορά της ΛΕΔ με τη συλλογή καπακιών για ΑΜΕΑ

Τεράστια είναι η συνεισφορά της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων στη συγκέντρωση καπακιών τα οποία «εξαργυρώνονται» και γίνονται αναπηρικά αμαξίδια αλλά και άλλα απαραίτητα για τη εξυπηρέτηση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Η συγκεκριμένη συνεργασία με το σύλλογο ΑμεΑ «Ιππόκαμπος» ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια ενώ την πρωτοβουλία συγκέντρωσης καπακιών είχε ξεκινήσει το Ειδικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΚ) Βόλου.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο Βασίλης Ηλιόπουλος εκ μέρους της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, την πρώτη χρονιά συγκεντρώθηκαν 12 τόνοι και αγοράστηκαν δύο ειδικά αμαξίδια για παιδιά που φοιτούσαν στο ΕΕΕΚ. Πέρυσι ξεκίνησε η συνεργασία με τον Ιππόκαμπο και η Λέσχη παρέδωσε 12 τόνους τα οποία συγκεντρώθηκαν από αλλά κυρίως από σχολεία.

«Αυτά παραδίδονται στο εργοστάσιο που είναι στη βιομηχανική περιοχή και τα χρήματα πηγαίνουν στον Ιππόκαμπο που αγοράζει ή αμαξίδια ή άλλα που χρειάζεται, όπως γερανούς για να ανεβαίνουν τα αμαξίδια στα αυτοκίνητα, μηχανήματα εξς κ.α.»

Σημειώνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2016 συγκεντρώθηκαν επτά τόνοι καπακιών και ελπίζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να συγκεντρωθούν συνολικά 12 τόνοι.

«Οι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να αγοραστεί ένα αμαξίδιο χρειάζονται 7-8 τόνοι καπακιών, ή 800-900 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών» εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος.

Τα καπάκια οι πολίτες μπορούν να τα πηγαίνουν στα γραφεία του «Ιππόκαμπου» στη συμβολή των οδών Ρήγα ου και Παγασών ή και στο κατάστημα του κ. Ηλιόπουλου στην οδό , αν πρόκειται για μικρή ποσότητα. «Διαφορετικά μας τηλεφωνούν και πηγαίνουμε και τα παίρνουμε από το σπίτι τους», εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος.

"Αλιεύοντας" την είδηση