Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συζήτηση του ΕΛΙΑΜΕΠ στο Βόλο: «Είναι η Ελλάδα μια μπλοκαρισμένη χώρα;»
Συζήτηση του ΕΛΙΑΜΕΠ στο Βόλο: «Είναι η Ελλάδα μια μπλοκαρισμένη χώρα;»

Συζήτηση του ΕΛΙΑΜΕΠ στο Βόλο: «Είναι η Ελλάδα μια μπλοκαρισμένη χώρα;»

Με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων του, το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (), σε συνεργασία με την Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, διοργανώνει δημόσια συζήτηση με θέμα: «Είναι η Ελλάδα μια μπλοκαρισμένη χώρα;» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:30 στο Forum Center, Δεληγιώργη 9, 38221, Βόλος, με την ευγενική υποστήριξη της Raycap.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο  ίκος Μαραντζίδης, καθηγητής στο , ο  Λουκάς Τσούκαλης, ομότιμος καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του , & Sciences Po, Παρίσι και ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δρ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ερευνητής Κ & πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις.

Η Ελλάδα, συμπληρώνοντας μία δεκαετία στη δύσκολη θέση της κρίσης και της ύφεσης, αλλά και ολοκληρώνοντας μία οκταετή περίοδο εντός των προγραμμάτων στήριξης, φαίνεται πως ακόμα δεν έχει καταφέρει να απαντήσει ευρέως και πειστικά σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Ζητήματα που, μεταξύ άλλων, αφορούν τους παράγοντες που η χώρα βρέθηκε σε αυτή τη δύσκολη θέση, τους λόγους που κατέστησαν επίμονη και παρατεταμένη αυτή την κατάσταση, αλλά και τους συντελεστές που εμποδίζουν τις μεταρ και συγκρατούν τη χώρα από τη δρομολόγησή της σε μία τροχιά διατηρήσιμης ς και ευημερίας για όλους τους της.

Όσο, λοιπόν, η χώρα αδυνατεί να καταλήξει και να αντιμετωπίσει με γενναιότητα αυτά τα ζητήματα τόσο ένα ευρύτερο ερώτημα πλανάται και διατρέχει όλες τις διαστάσεις της συζήτησης. Και το ερώτημα αυτό αφορά τους δομικούς παράγοντες που φαίνεται «μπλοκάρουν» τη χώρα και δεν της επιτρέπουν να εξέλθει διατηρήσιμα από την κρίση και να συμπορευθεί, αλλά και (γιατί όχι) να ξεπεράσει τους ευρωπαίους εταίρους της.

Σε αυτό, λοιπόν, το ερώτημα, δηλαδή εάν «είναι η Ελλάδα μία μπλοκαρισμένη χώρα», θα απαντήσουν οι ομιλητές στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), σε συνεργασία με την Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, στο Βόλο.

Το ΕΛΙΑΜΕΠ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής είναι ένα ανεξάρτητο κοινωφελές ίδρυμα που από το 1988 εργάζεται για την παρ και διάδοση επιστημονικά τεκμηριωμένης γνώσης γύρω από θέματα ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής, με στόχο τη διαμόρφωση αποτελεσματικότερων πολιτικών για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Αποστολή του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι να προσφέρει βήμα για δημόσιο και πολιτικό διάλογο σε θέματα ευρωπαϊκής ολος και διεθνών σχέσεων και να διεξάγει επιστημονικές έρευνες που συμβάλλουν σε μια πληρέστερη και τεκμηριωμένη γνώση του ευρωπαϊκού και διεθνούς περιβάλλοντος.

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις αποτελεί πρωτοβουλία πολιτών, προερχόμενων από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών, πανεπιστημιακών και κοινωνικών χώρων, με σκοπό τη σύνθεση ιδεών, προσεγγίσεων και απόψεων που δύναται να επιτευχθεί και να προκύψει μέσα από τη διάδραση και την ώσμωση όλων όσοι κινούνται στο δημιουργικό και ορθολογικό ευρωπαϊκό χώρο.

Στόχος της κοινότητας διαλόγου είναι να αναπτυχθεί ένας χώρος διαλόγου, ώστε να προβάλλονται καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, εντός της κοινότητας, αλλά και εκτός αυτής, με διάθεση σύνθεσης, σε μία στιγμή που η κοινωνία παρουσιάζει τάσεις αποσύνθεσης και ενίσχυσης των άκρων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την   Έβελιν Καρακατσάνη (Τ: 210 7257124, events@eliamep.gr) ή με τον Κωνσταντίνο Γαρυφαλλογιάννη (Τ: 6973306852, sinthesis.eu@gmail.com)

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση